in ,

Geldontwaarding in volle gang: Geldkraan ECB nóg verder open als pandemie blijft voortrazen

‘Het herstel in de eurozone verliest sneller dan verwacht aan momentum', waarschuwde -president Christine Lagarde donderdag tijdens haar periodieke persconferentie.

Woensdag kondigden de twee belangrijkste economieën van de eurozone, Duitsland en , nieuwe lockdownmaatregelen aan. Daarmee lijkt alle hoop vervlogen op de eerder door de ECB voorspelde groei van 3,1 procent in het huidige kwartaal.

Alle centrale bankiers zouden het erover eens zijn dat ‘herkalibratie' van de crisisaanpak nodig is.

Dat betekent dat de ECB bij de volgende monetaire beleidsvergadering in december met nieuwe, stevige maatregelen komt. Als de omstandigheden daarom vragen, kan dat zelfs eerder worden. ‘We hebben het gedaan tijdens de eerste golf', aldus Lagarde.

‘We staan klaar om het weer te doen tijdens de tweede golf.'

Om een regelrechte depressie te voorkomen, lanceerde de ECB begin dit jaar al een speciaal pandemieprogramma.

In dat kader koopt zij voor maximaal 1.350 miljard euro aan staats- en bedrijfsschulden op. Dit astronomische bedrag komt bovenop de bestaande schuldaankopen ter waarde van 2842 miljard euro.

Ondertussen blijft het belangrijkste rentetarief negatief en krijgen toe als ze lenen van ‘Frankfurt'. Op die manier moeten bedrijven en burgers toegang krijgen tot goedkoop krediet.

De hoop is …..

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moedwillige economische destructie? Nieuwe cijfers: pas vanaf 70+ een kans van 2% aan corona te overlijden

FvD-leider Baudet baalt van complot-imago