in , , , ,

Gele Hesjes bestormen Macron’s villa, politie op de vlucht en 60% van de flitspalen gesloopt

gele vestjes flitspalen

Zaterdagmorgen werd op de Avenue Saint-Jean au Touquet, in de buurt van het tweede huis van het echtpaar Macron, een ongewone en grote inzet van politiemachten waargenomen. Een honderdtal politieagenten en gendarmes zijn aanwezig.

Rond 12.00 uur kwamen de eerste demonstranten aan de waterkant aan. Kort na 13.00 uur sloot een groep gele vesten uit de hele kust zich bij de beweging aan.

De situatie werd al snel gespannen.

Tussen de driehonderd en vierhonderd gele vesten verzamelden zich in Le Touquet deze vroege namiddag. Ze komen uit Montreuillois, Calaisis, Boulonnais en Audomarois.

Ze bevinden zich in het centrum van de stad, aan de ingang van de l’avenue Saint-Jean, waar zich de villa van Emmanuel Macron bevindt, waarvan de toegang geblokkeerd wordt door belangrijke politiemiddelen. De autoriteiten hebben de dreiging dat er deze zaterdag buiten de villa van het presidentiële paar in grote getale gele vesten zouden landen, serieus genomen.

De situatie werd al snel gespannen. Kort na 13.30 uur probeerden de demonstranten de CRS-wegversperring te doorbreken. Sommige demonstranten werden geslagen met wapenstokken. Ook werden door het CRS verspreidingsgranaten gegooid om de gele vesten terug te duwen. Deze laatste verzamelde zich op de hoek van la rue Saint-Jean et de la rue de Moscou.

Rond 15.45 uur is de situatie nog steeds gespannen. Demonstranten achtervolgden verschillende politievoertuigen en dwongen hen om terug te keren.

Lees verder bij de bron: fenixx.org

De Gele Hesjes-beweging heeft in Frankrijk 60 procent van alle flitspalen uitgeschakeld, dichtgesmeerd of vernietigd. Dit werd door de Franse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd.

Onze pers is bang voor navolgers en zwijgt erover.

Men ziet overal de gesloopte flitspalen, meldt de BBC en herinnert eraan dat de protesten zijn begonnen vanwege een nieuwe ecotaks op de brandstof, die toen al na twee weken van demonstraties van de Gele Hesjes werd afgeblazen.

Evenzo veegt de heersende leugenpers het feit dat Macron’s goedkeuringspercentage een historisch dieptepunt van slechts 23 procent heeft bereikt zoveel mogelijk onder het tapijt.

https://twitter.com/ENnewsfront/status/1083340216004476928

 

Lees verder bij de bron: fenixx.org

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gekken 1547321961

Knettergek! Klimaatakkoord: VVD-fractievoorzitter Dijkhoff neemt afstand van ….Dijkhoff

soldier 1547377765

Chinese super soldaten gebruiken deze futuristische wapens