in , , , ,

Gele Hesjes bestormen Macron’s villa, politie op de vlucht en 60% van de flitspalen gesloopt

Zaterdagmorgen werd op de Avenue Saint-Jean au Touquet, in de buurt van het tweede huis van het echtpaar , een ongewone en grote inzet van politiemachten waargenomen. Een honderdtal politieagenten en gendarmes zijn aanwezig.

Rond 12.00 uur kwamen de eerste demonstranten aan de waterkant aan. Kort na 13.00 uur sloot een groep gele vesten uit de hele kust zich bij de beweging aan.

De situatie werd al snel gespannen.

Tussen de driehonderd en vierhonderd gele vesten verzamelden zich in Le Touquet deze vroege namiddag. Ze komen uit Montreuillois, Calaisis, Boulonnais en Audomarois.

Ze bevinden zich in het centrum van de stad, aan de ingang van de l’avenue Saint-Jean, waar zich de villa van Emmanuel Macron bevindt, waarvan de toegang geblokkeerd wordt door belangrijke politiemiddelen. De autoriteiten hebben de dreiging dat er deze zaterdag buiten de villa van het presidentiële paar in grote getale gele vesten zouden landen, serieus genomen.

De situatie werd al snel gespannen. Kort na 13.30 uur probeerden de demonstranten de CRS-wegversperring te doorbreken. Sommige demonstranten werden geslagen met wapenstokken. Ook werden door het CRS verspreidingsgranaten gegooid om de gele vesten terug te duwen. Deze laatste verzamelde zich op de hoek van la rue Saint-Jean et de la rue de Moscou.

Rond 15.45 uur is de situatie nog steeds gespannen. Demonstranten achtervolgden verschillende politievoertuigen en dwongen hen om terug te keren.

Lees verder bij de bron: fenixx.org

De Gele Hesjes-beweging heeft in Frankrijk 60 procent van alle flitspalen uitgeschakeld, dichtgesmeerd of vernietigd. Dit werd door de Franse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd.

Onze pers is bang voor navolgers en zwijgt erover.

Men ziet overal de gesloopte flitspalen, meldt de BBC en herinnert eraan dat de protesten zijn begonnen vanwege een nieuwe ecotaks op de , die toen al na twee weken van demonstraties van de Gele Hesjes werd afgeblazen.

Evenzo veegt de heersende leugenpers het feit dat Macron’s goedkeuringspercentage een historisch dieptepunt van slechts 23 procent heeft bereikt zoveel mogelijk onder het tapijt.

 

Lees verder bij de bron: fenixx.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NEXIT AUB !!!!
2 jaren geleden

Schitterende speech van Nigel Farage over de relatie van de UK en de EU die hij vergelijkt met een huwelijk waar de partners uit elkaar gegroeid zijn en waar de partners niet bij elkaar moeten blijven ….
En dat is precies wat ook met de EU moet gebeuren. Het leek leuk in het begin maar de partners zijn volkomen uit elkaar gegroeid en hoe langer de partners bij elkaar blijven hoe groter de ellende ….

https://www.youtube.com/watch?v=8tT3FBdnufc

Dirk van Haaren
1 jaar geleden

Ik zag Barroso zitten die een groot deel van het Portugese pensioen heeft verkwanselt. Een plek kreeg in een EU commissie en nu een functie heeft bij Goldman Sachs en dan vraag ik me af wat hij bij deze meeting doet. Tot heden een nare smaak alhoewel ik Farage wel in zijn kritiek kan vinden

Knettergek! Klimaatakkoord: VVD-fractievoorzitter Dijkhoff neemt afstand van ….Dijkhoff

Chinese super soldaten gebruiken deze futuristische wapens