in , , , ,

Gele hesjes in Frankrijk organiseren een bankrun!

De beweging doet de oproep tot een Bankrun in Frankrijk. Op zaterdag 12 januari worden de aanhangers van de Gele Hesjes gevraagd hun van de bank te halen. De Gele Hesjes uiten al weken hun onvrede over de huidige politieke en economische ontwikkelingen en zetten nu een nieuwe stap om hun doel te bereiken.

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Na de rellen een bankrun in Frankrijk?

De gele hesjes willen vooral dat opstapt. Ze voelen zich slachtoffer van de maatregelen dit in het land zijn genomen. Ze voelen zich de uitgeknepen middenklasse. Begin december 2018 vonden de grootste rellen in 50 jaar tijd plaats in Frankrijk en Parijs. De ‘Gilets Jaunes’ beweging wordt gesteund door zo’n 70% van de Franse bevolking. Nu de rellen enigszins tot stilstand zijn gekomen, willen ze het nu over een andere boeg gooien.

Ze komen in financiële opstand, een bankrun in Frankrijk plannen. Een gecoördineerde run op kan natuurlijk een hele en zelfs een heel land platleggen.

Oproep bankrun via

Op Capital.fr staat te lezen dat Maxime Nicolle van de Gele hesjes beweging het plan via social media de wereld in heeft geholpen om mensen op te roepen hun geld van de banken te halen. Zoals ook de oproepen om de straten op te gaan in gele vestjes zich snel hebben verspreid via social media kan er door de oproep tot het opnemen van ’s bij de bank een bankrun ontstaan.

Veel mensen zullen hun geld opnemen bij banken. Velen, velen, velen!” waarschuwt hij. Het doel is duidelijk: paniek veroorzaken.

De banken hoeven maar een fractie van de totale hoeveelheid spaargeld ook daadwerkelijk aan te houden.

Er is bij banken NOOIT genoeg geld om aan alle verplichtingen te voldoen als de klanten ervoor kiezen om tegelijkertijd hun geld van de bank te halen. Het is dus een zeer machtig middel om in te zetten, daar de status quo, politici, bankiers, etc, doodsbang zijn voor zo’n situatie.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gast column: Waar is de mannelijkheid gebleven? Waar zijn de mannen van de jaren 90 gebleven?

Bizar?! Autopsierapporten slachtoffers terreuraanslagen Brussel zijn gestolen door vrijgelaten jihadist