in , , ,

Gele Hesjes revolutie slaat over naar andere landen, in Nederland begint het ook te borrelen

EU 1543265095 e1543265143856
3dman_eu / Pixabay

Enkelen van jullie zijn misschien al groepen met gele hesjes aan op straat opgevallen. Voor diegenen die nog niet weten waar het om gaat, proberen we hier helderheid te verschaffen.

De “gele hesjes”-revolutie is in Frankrijk begonnen. Hun oorsprong bevind zich dus in Frankrijk onder leiding van Macron. In de media werd als reden de stijgende benzine- en dieselprijzen genoemd, maar in werkelijkheid gaat het om het verzet tegen de EU-dictatuur. Diezelfde onvrede is in bijna ieder EU-land te vinden, vooral in Duitsland. Echter tamelijk ongebruikelijk in Duitsland, omdat men dacht dat die zich alles zouden laten welgevallen.

De maat is schijnbaar echter vol – de massa onrechtvaardigheden heeft ervoor gezorgd dat het vat is overgelopen. Gemotiveerd door verschillende teksten en video’s komen veel mensen in Duitsland bij elkaar en organiseren zich.

Daarbij gaat het niet om de eeuwige strijd links tegen rechts of iets dergelijks. Alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd, om het even welke nationaliteit, status, religie of andere verschillen. De mensen hebben zich verenigd voor een gezamenlijk doel en tegen de gezamenlijke bedreiging. Vanaf 1 december willen ze zich samen laten zien en vreedzaam hun onvrede tot uiting brengen.

Daarbij beroepen de demonstranten zich op Artikel 20, alinea 4 van de Grondwet: “Tegen een ieder, die het onderneemt deze orde uit de weg te ruimen, hebben alle Duitsers het recht tot verzet wanneer andere hulp niet mogelijk is.”

De aangekondigde blokkades zijn echter geen volledige blokkades; de brandweer, artsen, politie en automobilisten met gele hesjes worden onmiddellijk doorgelaten. Andere automobilisten worden waarschijnlijk ook doorgelaten, maar moeten iets meer geduld hebben.

screenshot 410

De demonstranten zijn zich ervan bewust dat de regeringen in de EU er alleen maar op wachten dat er een volksopstand plaatsvindt. Daarom roepen ze de “gele hesjes” op tot het ontmaskeren en de documentatie van provocateurs, die deze beweging proberen te ondermijnen.

Buiten Parijs waren de demonstraties in Frankrijk ook heel vreedzaam. Er was overal gratis eten, nauwelijks iemand had het over politieke thema’s, de mensen waren goed gemutst en zelfs de politie was solidair met de demonstranten. De gewelddadige onlusten in Parijs waren eerder de uitzondering en daarbij gaat het vermoedelijk om provocateurs van de staat.

Het verschil tussen de “gele hesjes”-demonstraties en andere demonstraties is dat ze proberen elkaar wederzijds met positieve ideeën en woorden te motiveren en dat ze steeds opnieuw oproepen tot vreedzaam gedrag.

Op internet zijn voor de organisaties enkele groepen gevormd. De oprichters van de groepen zijn niet bij een partij aangesloten, het zijn gewone burgers die uitermate gemotiveerd zijn om de demonstraties te organiseren en ordelijk te laten verlopen.

Hieronder zijn de regionale groepen te vinden (geen garantie voor actualiteit): (zie bron)

Bron:
https://qlobal-change.blogspot.com

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

Ondertussen is het Gele Hesjes-virus overgewaaid naar Wallonië.

Ook in Nederland begint het te borrelen. Binnen 24 uur sloten al duizenden mensen zich aan bij de besloten Facebookgroep ‘Gele Hesjes NL‘. Ook Jan Roos die we nog kennen heeft een pagina opgezet. Actuele zaken hierover vind je op den twitters hier.

Ik denk overigens niet dat het iets zal worden maar niet geschoten is altijd mis en hoop dat ik het bij verkeerde eind heb.

https://twitter.com/OliviaAskes/status/1066999705702449152

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blood 1543263189

Zit een depressie niet in ons brein maar in ons bloed?

war 1543273444

Zal de ‘mislukte proxy-oorlog’ in Syrië Washington ertoe aanzetten de proxy-oorlog in Oekraïne nieuw leven in te blazen?