in , ,

Gelekte beelden uit controlekamer: Franse politie praat over het gaan neerschieten van Gele Hesjes

De in de stad Toulouse kwam onder vuur te liggen nadat verschillende agenten op video zijn betrapt, tijdens het bespreken van plannen om de betogers die betrokken waren bij schermutselingen “neer te schieten”.

De opmerkingen werden gemaakt in de commandokamer van de politie, zoals de omroep France 3 schreef, waar de officieren een intense confrontatie tussen de politie en de demonstranten die zich in de straten van Toulouse ontvouwen, gadesloegen.

Hoewel de officieren niet in de video te zien zijn, worden de stemmen gehoord met de woorden “Wat een stelletje klootzakken!” En “De f *** ers!”, toen de schermutselingen gewelddadig werden.

Dan hoor je een vrouwelijke officier zeggen: “Maar je moet schieten!”. En de andere mannelijke officier die antwoordde: “Als ik het je zeg, leg dan twee of drie rondes aan.”

De video werd opgenomen tijdens het Gele Hesjes-protest op 12 januari, maar werd pas onlangs vrijgegeven toen de Franse politiebond Vigi deze op Twitter plaatste. De vakbond distantieerde zich van de opmerkingen in het filmpje en zei: “de woorden van de politieagenten hebben hun gedachten overschreden”.

Er kwam een verklaring uit waarin ze de protesten die zich op de politie ontvouwden, noemden als een “scène van zeldzaam geweld”, die spontane reacties van politieagenten veroorzaakte. Het heeft een onderzoek geopend naar de “illegale opname van beeld en geluid “ in het politie- en informatiecentrum.

De uitgelekte video komt in de nasleep van de kritiek op de tactieken van de Franse politie tijdens de protestacties tegen de gele vesten, die sinds november in de Franse steden demonstreren. De politie gebruikte waterkanonnen, traangas en rubberen kogels tegen de demonstranten, wat resulteerde in een aantal ernstige verwondingen.

Lees verder bij de bron: RT World News

Agent richt en schiet: Franse brandweerman, vader van 3 in Geel Hesje door achterhoofd geschoten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Na Nederlandse Nieuwscheckers nu ook Amerikaanse factcheckers die de samenwerking met Facebook stoppen

De wereld volgens CNN: Wapens en raketten die eindigen bij terroristen is OK, zolang Obama het deed. Trump is fout!