in ,

Geloof de hype niet: Na het coronavirus komt nu het Yaravirus …

In de nasleep van de nieuwe coronavirus-uitbraak in China, hebben reguliere media-uitingen de angst voor dodelijke virale uitbraken aangewakkerd voor gemakkelijke clickbait-koppen.

Maar is er echt iets om bang voor te zijn?

Het Yaravirus is een opkomende mediasensatie, compleet met een tropisch thuis en een suggestieve naam.

Yaravirus is aangetroffen in een kunstmatig meer in de Braziliaanse stad Belo Horizonte en vernoemd naar een mythische zeemeermin die nietsvermoedende mannen naar hun dood lokt.

Het feit dat het alleen tussen amoeben kan worden overgedragen en daarom geen bedreiging voor de mens vormt, doet daaraan niet af.

In de voetsporen treden van louche ’-beïnvloeders ‘en ’-persoonlijkheden’ die geen tijd verspilden aan het genereren van inhoud op basis van angonavirusangsten, is de MSM op de bandwagon gesprongen.

The Independent , Livescience.com en Daily Mail Online behoren tot een groot aantal mediakanalen die bekend zijn geraakt met het Yaravirus-verhaal.

Wat de MSM niet wil dat je weet, is dat het grootste deel van de biodiversiteit op de in feite wordt aangetroffen in virussen. Sinds 2016 hebben wetenschappers alleen al in de oceanen honderdduizenden nieuwe virussoorten ontdekt .

Er zijn meer virussen in één liter kustzeewater dan er mensen op de planeet zijn. Denk daar eens aan als u de volgende keer per ongeluk een mondvol doorslikt terwijl u op het strand zwemt.

Deze MSM-organisaties wilden er graag op wijzen dat de meeste genen in Yaravirus nieuw zijn voor de , waardoor de ruggengraat van de lezer tintelt. Maar omdat de meeste genen in virussen geen equivalenten hebben in cellulaire organismen, is dit zinloos.

Virussen verschillen zo van de rest van het leven op aarde dat ze niet eens  in de levensboom verschijnen – natuurlijk waren de genen onbekend.

Onlangs werd zelfs een hele nieuwe klasse virussen ontdekt.

Ze zijn groter dan andere bekende virussen en bevatten bacteriële eiwitten. Ze hebben de grens tussen levend en dood nog meer vervaagd als het gaat om virussen.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belangrijke boodschap voor jongeren in Nederland

U was gewaarschuwd: ‘Milieuvriendelijk’ E10 benzine sloopt scooters en spekt de kassa van de monteurs