in , , , ,

Gemeenten gaan vanaf 2021 meekijken of je geen betalingsachterstanden opbouwt

Gemeenten mogen vanaf 2021 in de bestanden van woningcorporaties, - en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars kijken om te zien of iemand betalingsachterstanden opbouwt.

Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken wil zo de schuldhulpverlening verbeteren.

De gemeenten moeten op deze manier eerder kunnen signaleren dat iemand in de problemen dreigt te komen en een berg schulden opbouwt die nog moeilijk is af te lossen.

Vaak zoeken mensen te laat hulp, zegt Van Ark.

Volgens de staatssecretaris zullen schuldhulpverleners niet lukraak informatie opvragen, maar wordt per een plan van aanpak gemaakt.

De schuldenaren hoeven vooraf geen toestemming te geven, maar dat is volgens Van Ark niet in strijd met de privacywet.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

De dictatuur begint steeds ergere vormen aan te nemen. Waar blijft nu de wet wet op de privacy? We worden gewoon uitgeleverd aan de Haagse, en regionale, dictators puur om de criminele EU ter willen te zijn!

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Geef de politiek en haar handlangers (ambtenaren) ergens bevoegdheid toe en ze maken er op grote schaal misbruik van. Het netwerk van de dictators in “1984” sluit zich.

Wat te doen bij een volledig ontspoorde overheid?
1 jaar geleden

Als er een partij is die niet met geld kan omgaan dan is het de overheid. Het is schandalig. Wel eens een auto of voertuig van de overheid waar een krasje op zit? Wel eens een oud kantoor van de overheid gezien? De overheid rijdt in auto’s op aardgas – het mag immers wat kosten !!! Burgers kunnen dat niet !!!! Die kijken op Marktplaats naar een auto van 10 jaar …. De meeste woningen zijn 50 jaar of ouder …. Sommige zijn zelfs 100 jaar of ouder.

De financiële crisis is opgebouwd door de banken en de burgers zijn het slachtoffer van die grenzeloze hebzucht. Ik weet precies waar ik over praat want de feiten zijn stuk voor stuk op internet te lezen. Het zijn altijd de banken die achter oorlogen zitten …. want er is geen business die zo profijtelijk is. BUrgers geven hun leven in de oorlog en de bankiers worden slapend rijk en houden zich ver van het oorlogsfront. Wist U dat alle centrale banken op 4 na Rothschild banken zijn.
Wat zou het effect daar van zijn? En de landen waar Rothschild nog niet zit zijn Noord Korea. Libie, Syrie en Iran. Typisch dat juist daar oorlog heerst ..

Wist U dat 95 % van het totale vermogen op deze aardbol in handen is van een kleine groep mensen van minder dan een paar procent. Uiteraard voornamelijk banken. De rest van de wereldbevolking mag het met de kruimels die op de grond vallen. Zoek maar eens bij de FED en de BIS bank. De ECB en de verhouding van de ECB tot de Centrale Banken.

Deze wereld is een grote bende !!!!

Protest gaat fout? Boeren rammen met de tractor de deur uit provinciehuis Groningen

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt om als orgaandonor te boek te staan