in

‘Genoeg om tien jaar te poepen’! Weer een leugen van Rutte? Houtpulpmaker waarschuwt voor nieuw tekort aan wc-papier

yellow and black tissue roll

Er dreigt opnieuw een tekort aan wc-papier te ontstaan. Niet omdat mensen massaal aan het hamsteren zijn geslagen zoals aan het begin de coronacrisis, maar vanwege de wereldwijde tekorten aan zeecontainers.

Daarvoor waarschuwt bestuursvoorzitter Walter Schalka het Braziliaanse Suzano in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens de grootste producent houtpulp ter wereld slaat het containertekort over naar het bulktransport, waardoor de aanvoer van houtpulp stokt.

Sinds vorig jaar herfst zijn de wereldwijde handelsstromen ernstig verstoord als gevolg de coronacrisis. Doordat de vraag vanuit Azië, en dan met name vanuit China, enorm is gestegen, is er in Azië een tekort aan lege containers ontstaan.

Als gevolg de wereldwijde lockdowns sloegen veel consumenten vorig jaar maart grote partijen toiletpapier in, met name in Europa. Hierdoor kwamen veel supermarkten met lege schappen te staan. Onder meer Albert Heijn en Jumbo voerden verkooplimieten in.

Zelfs de politiek bemoeide zich ermee. Premier Mark riep Nederlanders op te stoppen met het hamsteren wc-papier. Volgens hem was dat nergens voor nodig en beschikte Nederland over genoeg toiletpapier om ’tien jaar te poepen’.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ollongren onthult dat ‘luis in de pels’ Omtzigt weggewerkt moet worden

woman in black tank top with white face mask

Wat zijn de kleine wormpjes op de Covid-19 teststaafjes, Morgellons?