in

Gentse leerkrachten leren Turks om de leerlingen te begrijpen, de wereld op zijn kop?

34704955f905f9587594c27c 640 turkisch

‘Eén op de zes leerlingen uit het lager onderwijs spreekt thuis geen Nederlands’, kopte onze krant gisteren. In de Sint-Salvatorschool in Gent gaan ze op een unieke manier om met die meertaligheid van hun leerlingen. “Wij gebruiken de thuistaal als trapje om beter Nederlands te leren. Zowel de leerlingen, de leerkrachten als de ouders reageren hier zeer positief op”, zegt directeur Tamara Sinia.

De Sint-Salvatorschool in de Sint-Salvatorstraat in Gent is een van de zogenaamde ‘concentratiescholen’ in de stad. In het kleuteronderwijs en lager onderwijs zitten in totaal 26 verschillende nationaliteiten samen.

Ook de leerkrachten doen hun best om een woordje Turks of Bulgaars te leren. “Het is een kwestie van wederzijds respect. Als een leerling iets niet goed begrijpt, helpt het als we het duidelijker kunnen maken met bijvoorbeeld een Turks woord”, zeggen turnleraars Olivier Poelman en Kenny Vandendriessche.

Dat de kinderen in het derde leerjaar nog niet perfect Nederlands spreken, is de normaalste zaak van de wereld”, besluit ze.

Lees verder via HLN Gent.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8678041784 2659ca3251 rabobank

Rabobank voorspellingen over de woningmarkt zijn veranderlijker dan het weer

3080247531 bf04a5cbe5 DNA

Trololo: 25% van de rechercheurs staat DNA niet af