in

George Soros waarschuwt voor de laatste keer…

De ‘excentrieke’ Joods-Hongaars-Amerikaanse multimiljardair, die zich wereldwijd bemoeit met ‘binnenlandse aangelegenheden’ van landen, om er zelf rijker van te worden, voorziet een nieuwe wereldoorlog

De draai die hij er aan geeft is onnavolgbaar, maar de algemene strekking is niet anders dan wat ik hier op mijn blog al geruime tijd beweer. De VS doet het voorkomen alsof Rusland geïsoleerd raakt door haar sanctiebeleid. Maar het zijn de Amerikanen, en haar trouwe volgelingen, die zichzelf isoleren. Soros staat aan het hoofd van een omvangrijk imperium dat handelt in ‘democratie‘. Soros-stijl. Dus ‘regime change‘, waarbij democratisch gekozen vertegenwoordigers ‘verzocht‘ wordt het veld te ruimen, om plaats te maken voor ‘corporatistische structuren‘. Waarvan ik zeg dat ze als twee druppels water lijken op wat Mussolini propageerde in Italië. En toen heette het nog ‘fascisme‘.

Hoe je oorzaak en gevolg onderscheidt maakt hier heel wat uit. De ‘Atlantische‘ meute laat de problemen in Oekraïne steevast beginnen met de overgang van de Krim naar de Russische Federatie. Terwijl de ‘niet-Atlantische‘ analisten het hele getroebleerde voortraject sinds de onafhankelijkheid in 1991 onder de loep nemen. Met als culminatie het kunstje dat ‘Team-Nuland‘ flikte eind 2013, begin 2014, uitmondend in een coup, waarbij haar ‘mannetje‘, Yatsenjoek, in het zadel werd geholpen.

Anders dan velen menen, was dat niet de aftrap van het ‘sanctiebeleid‘ van de VS om Rusland eronder te krijgen. Dat begon al járen daarvoor, in 2009 met de ‘Magnitsky Act‘, waarmee de VS zich rechtstreeks bemoeide met de binnenlandse aangelegenheden van Rusland, en een hele reeks vijandige maatregelen die daar nog op volgde, om Rusland te raken waar het pijn deed. Maar het escaleerde rond de omwenteling in Oekraïne. Zoals ik hier al enkele keren heb laten zien, kwam het voor ‘de Russen‘ niet als een verrassing. En de reeds opgelijnde samenwerking met China werd, door de opstelling van ‘het westen‘, in rap tempo uitgebouwd tot een ‘as‘, waarbij ‘de Russen‘ zich verplichtten om China de nodige grondstoffen te leveren, terwijl China de investeringen in de Russische industrie opvoerde.

Atlantici‘, zoals onze eigen Maidan-minister Timmermans, meenden dat het onbestaanbaar was dat China en Rusland elkaar zouden vinden. Maar nu dat een feit is, heeft ‘het westen‘ zich in feite op gruwelijke wijze in de voet geschoten. Ook dat verhaal zag u hier al verschillende keren voorbij komen. Maar Soros is nu ook zover. En hij raadt de VS aan om te proberen de Chinezen te paaien met een volwaardig lidmaatschap van het IMF. Onder voorwaarde dat de Chinezen hun economiehervormen‘, door de ‘rule of law‘ te accepteren. Soros bedoelt hier uiteraard de ‘Wet van Wallstreet‘. TTIP, TTP enTISA. En dat kan hij wel op zijn bolle buik schrijven.

Ook over de Chinese alternatieven voor IMF en Worldbank heb ik al genoeg geschreven. Die zijn operationeel, of worden dat binnenkort. En de enigen die niet meedoen, zijn de VS en Japan. Die laatste zwichtte voor enorme Amerikaanse druk.

Nou kun je lastig een land de oorlog verklaren omdat het onvermoeibaar werkt aan het vergroten van de welvaart van de eigen bevolking, het goede handelsrelaties aanknoopt met buurlanden, en een ‘investeringsbank‘ opzet om andere landen te helpen om ook de welvaart van hun bevolking te vergroten. Dus is de VS op zoek naar iets anders. ‘Zandkastelen‘ in de Zuid-Chinese Zee, bijvoorbeeld. Indrukwekkende landwinningsprojecten die de Chinezen de argumenten in handen geven om hun territoriale claims in het gebied kracht bij te zetten. Maar het is wat bizar, dat de VS China de oorlog zou verklaren over eilandjes in een zee die de naam van China draagt, op ‘lichtjaren‘ van het Amerikaanse grondgebied. Zelfs als je de keur aan eilandjes in de Stille Oceaan erbij betrekt waar de VS een claim op heeft.

Toch lijkt er behoefte aan enige haast, als de geruchten waar zouden zijn die ons beloven dat de Chinezen rond oktober iets ‘Groots‘ van plan zijn op economisch gebied. Het is op zich niet lastig te raden wat dat zou kunnen zijn, want China, Rusland, India en Iran zijn al geruime tijd bezig goud te verzamelen. Een nieuwe ‘Gold Based Currency‘ als alternatief voor de op louter ‘Vertrouwen‘ gebaseerde Dollar, heeft een zekere aantrekkingskracht, die wel eens te machtig zou kunnen zijn voor de Dollar, en de ‘schuldenlanden‘ die daar met hun hele ‘hebben-en-houwen‘ aan hangen, en waar het niet best gaat. Ook ‘westerse‘ landen sorteren voor op die mogelijkheid, zoals het voorbeeld van Oostenrijk laat zien.

Zou de VS, samen met haar NAVO-partners, en Japan, zo gek zijn om China en Rusland de oorlog te verklaren, om daar een stokje voor te steken? Doe geen moeite het na te vragen. Rutte zal u glazig aankijken, en menen dat u teveel van de paddo’s heeft gesnoept. Dat zijn geen ontwikkelingen waar hij in gekend wordt. Misschien Cameron. Maar de rest van de Europese NAVO-lidstaten doen gewoon wat hen wordt opgedragen. Zoals nu weer €1.8 miljard in dat Oekraïense kadaver dumpen.

De VS zal er een lief ding voor over hebben om China en Rusland alsnog uit elkaar te spelen. Het recente bezoek van Kerry aan Sotchi, en mevrouw Nuland aan Moskou, kun je op de meest uiteenlopende manieren ‘lezen‘. Dat de VS uit is op ‘regime change‘ in Moskou, is amper nog een publiek geheim. Waar er nu op wordt gespeculeerd dat de VS en de EU bereid zouden zijn Oekraïne te laten vallen, is de vraag wat de NAVO-landen daarvoor in ruil zouden willen hebben. Maar ik vrees dat ‘de Russen‘ geen interesse hebben in Oekraïne. Ze zien hoe de VS, en haar NAVO-partners, zich vastdraaien in Libië en het ‘vluchtelingenprobleem‘ dat er uit voortgekomen is; in Syrië waar de anti-Assad kampioenen de hele boel kort en klein slaan; in Irak waar ‘het westen‘ achter de feiten aanloopt; in Oekraïne waar Porochenko en de zijnen al weer geruime tijd op oorlogspad zijn, Minsk II, of geen Minsk II.

Het wordt nog een spannend jaartje.

Lees verder via: Stop de bankiers

Photo by insider_monkey


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aardbeving Engeland in België gevoeld

Hoe toevallig: Uitgelekte mail Bank of England onthult geheim Brexit-onderzoek