in ,

Gerechtigheid: Bank betaalt bijna je hypotheekrente bij variabele hypotheek

De extreem lage leidt tot een bizar effect onder huizenbezitters. Enkele tienduizenden gezinnen ontvangen daardoor deze maand voor het eerst hypotheekrente van de bank in plaats van te betalen.

Het betreft huiseigenaren met een met variabele rente. Zij  incasseren van de bank, omdat het euribor tarief waarop hun hypotheekrente is gebaseerd negatief is geworden.

Huiseigenaren met een variabele hypotheek betalen het tarief dat banken onderling aan elkaar in rekening brengen als ze voor korte termijn geld uitlenen. Daarboven op betalen ze een opslag, afhankelijk van een aantal risicofatcoren zoals de hoogte van de lening ten opzicht van de waarde van het huis en een kostenopslag voor de bank. De opslag varieert tussen enkele tienden van procenten tot enkele procenten.

Het variabele (basis) euribortarief staat door het beleid van de Europese inmiddels extreem laag en voor sommige looptijden is het zelfs al negatief. Sinds deze week is ook al de 3-maands euribor in de min geslopen (-0,001%). Het tarief voor de 1-maands euribor zakte deze week naar -0,034%.

Bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De slooptocht van Rutte gaat gewoon verder: Nederland zakt in top van gelukkigste landen

Ga zo door Rutte: Bezuinigingen veiligheidsregio eist leven