in ,

Gerucht: Pechtold gaat in oktober aftreden

Alexander heeft de allermoeilijkste week uit zijn politieke loopbaan achter de rug. Het gerucht doet nu de ronde dat hij de Pijp aan Maarten wil geven.

De verklaringen van zijn ex-vriendin waren vernietigend. Alle details over de relatie tussen de D66-leider en Anne Lok zijn funest voor de reputatie van Pechtold.

Over abortus, een ongewenste zwangerschap, bijzonderheden over zijn fysieke en geestelijke toestand, over zijn woedeaanvallen, mogelijke depressiviteit: de details in de berichtgeving er niet om.

Een voormalig adviseur in de politieke arena Hans Kriek weet het zeker: Pechtold stapt op. ,,NIEUWS: Pechtold treedt af. Uit betrouwbare bron vernomen dat hij binnenkort aftreed. Partijcongres 6 oktober”, aldus Kriek.

https://twitter.com/HansKriekmedia/status/1038427684660031489

Ook in de rijen van Kamerleden houdt men rekening met het opstappen van Pechtold. Er is te veel gebeurd, aldus een Kamerlid.

Want politiek gaat D66 ook langs het ravijn. Pechtold liet het ‘’ vallen als een baksteen, een van de kroonjuwelen notabene van de oprichters van zijn partij, onder wie Gruyters en Van Mierlo. Maar ook verliest D66 razendsnel het stempel van onderwijspartij. Studenten voelen zich behoorlijk belazerd door de hogere die D66-minister Van Engelshoven (een politieke vriendin van Pechtold) in het vooruitzicht heeft gesteld.

Parlementaire journalisten verzaakten hun taak om de privékwestie van Anne en Alexander tot op de bodem uit te zoeken en lieten het vuile werk over aan de journalisten van Story en Privé, die met de nek worden aangekeken door het Haagse journaille. Netzoals ook andere ‘privékwesties’ in de worden gestopt.

Het lokale partijkader van D66 gaat zich onmiskenbaar ook roeren. Want Anne Lok, duo-raadslid in Meppel, diende haar ontslag in omdat het ongeloofwaardig is dat ze nog lid van D66 met haar voormalige geliefde als politiek leider.

Als Pechtold inderdaad in oktober aan zijn stutten trekt zijn er drie kandidaten die hem willen opvolgen. Alle drie trouwens vrouwen en alle drie minster. Kaag, Van Engelshoven en . Ollongren staat stijf van de ambitie en hunkert naar meer macht, Van Engelshoven is niet geschikt en Sigrid Kaag is eigenlijk de meest aangewezene: ze is nieuw, fris en heeft het niveau van een premier.

 

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maar natuurlijk joh: ’Afschaffen dividendtaks nog duurder’, kan oplopen tot wel tweeënhalf miljard euro

We zijn weer eens bedonderd: Minister Ollongren hield kritisch rapport over sleepwet achter tot ná het referendum