in ,

Gesjoemel: Nieuwe dieselauto’s veel vervuilender dan vrachtwagens en bussen

Nieuwe dieselauto’s met de strengste Europese emissienorm blijken veel meer giftige stoffen uit te stoten dan nieuwe vrachtwagens en bussen.

Gemiddeld is de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden (NOx) ruim twee maal zo hoog bij personenauto’s met een dieselmotor, zo blijkt uit een vandaag verschenen rapport van de International Council on Clean Transportation (ICCT).

Een nieuwe Europese emissietest om de uitstoot van stikstofoxiden door dieselauto’s te beteugelen, is aanstaande. Maar die gaat nog niet ver genoeg volgens de ICCT – het onderzoeksinstituut dat ook het dieselschandaal bij Volkswagen aan het rollen bracht.

In dit nieuwste onderzoek vergelijkt de ICCT voor het eerst de NOx-uitstoot van 24 vrachtwagens, onder reële rijomstandigheden op de weg, met die van 30 typen personenauto’s met een dieselmotor. Voorheen werden vrachtwagens vooral in het laboratorium onderzocht. Duitse en Finse onderzoeksinstanties verstrekten de gegevens.

Gesjoemel

De ICCT stelt dat de vrachtwagens en bussen 210 milligram NOx per gereden kilometer uitstoten. Daarmee blijven ze onder de Europese grenswaarden. Moderne dieselauto’s die op papier voldoen aan de strengste Europese emissienorm ( 6) met een limiet van 80 milligram, stoten op de weg gemiddeld 500 milligram per kilometer uit.

Aangezien de zware voertuigen een grotere motor hebben en meer verbruiken, is het verschil per liter verbruikte diesel nog veel aanzienlijker. Dan stoten de personenauto’s tot…………

Lees verder via de Bron: TROUW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europees Parlement gaat per geheime stemming uit deze 8 onze nieuwe leider kiezen

Zal het een EU chaos project worden? EU liberaliseert OV per spoor