in , , , ,

Gevluchte Asielzoekers gaan op vakantie in hun eigen oorlogsland!

Justitie grijpt niet in: ‘Eritrese vieren massaal vakantie in eigen land’

De aanpak van Eritreeërs die in eigen land met vakantie gaan nadat ze asiel hebben aangevraagd in Nederland, laat veel te wensen over. Het ministerie van Justitie beloofde na berichten over de vakantie vierende asielzoekers in te grijpen en verblijfsvergunningen af te pakken, maar dat is bij Eritreeërs nog niet gebeurd.

In bijna twee jaar zijn enkele tientallen verblijfsvergunningen ingenomen van asielzoekers die met vakantie gingen naar hun land van herkomst. Bij Eritreeërs speelt het probleem in mindere maten, stelt Justitie. Uit onderzoek van De Telegraaf  blijkt dat niet het geval is: Eritrea zou veel verdienen aan Eritrese asielzoekers die vakantie vieren in eigen land.

Justitie kan naar eigen zeggen niet nagaan om wie het gaat in de reportage van de krant. ‘We kunnen niet zien wie dit zijn. Het hoeven geen nieuwe Nederlandse statushouders te zijn en het kan ook gaan om vluchtelingen die voor het vorige regime zijn gevlucht. Dat weten we niet.’

Uit eerdere berichten blijkt dat ook Iraakse, Iraanse en Soedanese migranten met verblijfsstatus in Nederland met vakantie gingen in eigen land. In december gaf staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) aan samen met de Belgische staatssecretaris Theo Francken te werken aan een oplossing.

Elsevier.

Zo pakt vakantievierende asielzoeker aan!

De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken probeert zogenoemde vakantiefraudeurs aan te pakken. Erkende vluchtelingen die een retourtje land van herkomst boeken, komen daar in België niet zomaar mee weg.

In twee jaar tijd stuurde Francken meer dan 100 dossiers over vakantiefraudeurs aan het Belgische Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen, meldt De Standaard.

Intrekken verblijfsvergunning
‘De vluchtelingenstatus is geen vodje papier,’ zegt Francken. ‘Het is de hoogste internationale bescherming die een individu kan krijgen. Terugkeren is logischerwijs totaal uit den boze, laat staan vakantie nemen.
Het zou in België vooral gaan om Afghanen en Irakezen. Wanneer een over een vakantiefraudeur wordt doorgestuurd, is het in principe de bedoeling dat de vluchtelingenstatus dan wordt ingetrokken.

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/03/vakantievierende-asielzoekers-hebben-vrij-spel-481191/

Lees verder via de Bron: eunmask

Photo by Got Credit cc

Ik doe toch iets verkeerd blijkbaar want ik kom net aan rond van mijn centjes.

De laatste keer vakantie was 11 jaar geleden… 3 dagen naar


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Discriminatie van de Nederlanders: Duizenden ‘gewone mensen’ in de gevangenis door CJIB

Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog