in ,

Geweldig internet of things: oa. pacemaker stop zetten, Europol waarschuwt voor gevaar van online moorden

waarschuwt in een rapport voor het dreigende gevaar van moord via internet. Overheden zouden slecht zijn voorbereid. De in 2013 overleden Nieuw-Zeelandse hacker en beveiligingsexpert Jack Barnaby liet een aantal jaren geleden al zien hoe hij een pacemaker, of een insulinepomp, online kon beïnvloeden en zodoende iemand kon ombrengen. Het klinkt als science fiction, maar lijkt realiteit.

Europol-rapport iOCTA

Open pdf (11,4 MB)

De Amerikaanse - en warenautoriteit (FDA) adviseerde de gezondheidsindustrie onlangs om medische apparaten, die verbonden zijn met internet, te controleren op mogelijke ‘zwakke plekken' en deze indien nodig aan te passen. Met de huidige waarschuwing onderschrijft Europol die oproep. Meer en meer elektrische en elektronische apparaten zijn tegen verbonden met het web.

In het rapport The Internet Organised Threat Assessment (iOCTA) beschrijft de Europese politiedienst welke gevaren en risico's die deze koppeling met zich meebrengt. Het vermeldt daarbij een nieuwe vorm van afpersing, zoals losgeld voor gehackte slimme wagens en woningen, maar ook fysiek letsels en ‘mogelijke dood'. Daarbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan het ontregelen van pacemakers.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via dmje


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe de inhoudelijke politiek in het nauw komt door internet

Iedere automobilist potentiële verdachte