in ,

Geweldig, dit gaat richting menselijk vee controle : De Apple Watch wordt onze persoonlijke zwarte doos

Een onderzoek naar moord wordt binnenkort een stuk makkelijker door de Watch. Ook fatale ongelukken kunnen beter worden gereconstrueerd, denkt het Nationaal Forensich Instituut. “De Apple Watch kan interessante informatie opleveren.”

Bij het NFI is verheugd gereageerd op de plannen van Apple om een smartwatch uit te brengen. Door alle informatie die de Apple Watch gaat verzamelen heeft het NFI een extra bron erbij in onderzoeken naar moord, doodslag en ander lichamelijk malheur.

Vooral de combinatie van iPhone met Watch zorgt voor data die samen een mooi beeld kunnen geven van de omstandigheden waarin iemand zijn ongeluk tegemoet gaat. Immers, daardoor kunnen bijvoorbeeld hartslag, gegevens van de versnellingsensor en GPS-data worden gecombineerd.

Uitlezen en combineren van de data

Op de site van NFI worden voorbeelden gegeven door digitaal onderzoeker Ronald van der Knijff. Is een chauffeur onwel geworden vlak voor een ongeluk? Dat kan uitgelezen worden uit de hartslagmeter en of hij wel of niet heeft geremd weer uit de versnellingsmeter.

Lees verder via Webwereld.

 

Foto via hsivonen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Extra Griekse grond voor koning niet te koop, alleen pachten voor het hek van WimLex

De waanzin van het ‘stemmen’!