in ,

Geweldig we hebben een minister die het ziet: Dijsselbloem vreest financiële luchtbellen

9440944509 ef5e8ef2b0 Dijsselbloem1

De centrale banken in Europa komen aan het einde van hun financiële mogelijkheden bij het bestrijden van de werkloosheid en stimulering van econmische groei. Dat constateert minister Dijsselbloem (Financiën) en voorzitter van de Eurogroep. Het risico van luchtbellen bij de financiering neemt toe.

De bewindsman constateerde zaterdag op een bijeenkomst van eurozone-afgevaardigden in Berlijn dat de gereedschapkist voor de centrale bank-bestuurders leeg raakt.

De huidige groei in de eurozone is ,,zeer zwak”, schetste Dijsselbloem, ,,en dat kunnen we niet accepteren”.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

Gemeentelijke lastenverhoging en bezuinigingen in 2015

Veel mensen gaan er waarschijnlijk in geloven totdat in het nieuwe jaar blijkt dat veel burgers toch weer netto minder te besteden hebben. Daarmee bedoel ik niet het nettoloon na aftrek van loonheffing, maar wat overblijft onder de streep van de optelsom aan vaste lasten en heffingen. Pas op voor de verhoging van gemeentelijke heffingen en natuurlijk de bezuinigingen op de WMO die veel ouderen gaan treffen. Op landelijk niveau de stijging van de zorgverzekeringspremies met vaak wel 10 euro per polis, en de huren die per 1 juli 2015 met dezelfde percentages stijgen als in 2014. En voor alle sportievelingen die gebruik maken van sportaccommodaties, schrik niet, bij veel gemeenten gaan de huren voor alle gebruikers van gemeentelijke onderkomens met vele procenten omhoog. Na verhoging van de rijksbelastingen die ons al troffen in 2013 en 2014 is het nu de beurt aan de gemeenten voor het doorberekenen van lastenverhogingen naar hun ingezetenen. (De rijksbijdrage aan het gemeentefonds is met miljarden verlaagd). Pas verderop in 2015 zullen velen de gevolgen daarvan bemerken en moet de calculerende burger besluiten om lidmaatschappen van verenigingen op te zeggen.

Oplopende onzekerheden, meer of minder belasting

Op deze wijze wordt de welzijnsstaat en ook de verzorgingsstaat door de aanhoudende krimp van de overheidsuitgaven een gevoelige nederlaag toegebracht en zal langzaamaan het besef gaan doordringen dat door toenemende onzekerheden wat betreft de inkomensontwikkeling er absoluut geen zicht is op verbetering van de unheimliche gevoelens die er bij veel Nederlanders leeft. Door een oerwoud van fiscale wijzigingen die per 1 januari a.s. ingaan is met geen mogelijkheid vast te stellen hoeveel we met z’n allen met ons maandloon of uitkering er in de maand op vooruit of achteruit gaan. Voor vele inkomensgroepen gelden verschillende maatregelen waardoor Jantje er wel op vooruit maar Pietje er weer op achteruit gaat. Alleen maar geschuif met heffingskortingen en toeslagen om daarmee per saldo minder toeslagen uit te keren en meer belastingen te innen. Er gaan veel zaken veranderen. Sommigen zullen verheugd constateren dat via hun loonspecificatie van de maand januari blijkt dat er netto meer overblijft. Helaas zullen velen verderop in het jaar ontdekken dat ondanks (voorlopig) lagere brandstofprijzen er weer minder overblijft als blijkt dat de maandelijkse lastenstijging hoger is dan het bedrag van de nettoloonsverhoging. De optelsom van hogere verzekeringen en gemeentelijke heffingen plus de huurverhoging per 1 juli 2015, zullen ongetwijfeld een grotere hap nemen uit het besteedbare inkomen van de hardwerkende burger en de calculerende uitkeringsgenieter.

Lees verder via Het wordt ons nog altijd te mooi voorgespiegeld | Biflatie.nl.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6515241955 941dc2824a bijsluiter e14178494124661

Zorgverzekeringspolis: financiële bijsluiter verplicht

01f111e3406752452135babf 640 privacy1

Kort geding tegen Staat over illegale voortzetting bewaarplicht van internet- en belgegevens