in ,

Gewoon omdat de democratie er niet meer toe doet: Ede krijgt ondanks referendum toch een koopzondag

In Ede gaan de winkels op zondag toch open. Ondanks felle tegenstand van christelijke partijen besloot de Edese raad donderdagavond dat de Gelderse stad jaarlijks 52 koopzondagen krijgt. Het voorstel werd aangenomen door een nipte meerderheid.

Een opmerkelijke zet, want in juni hield de gemeente nog een over het onderwerp. Daarbij stemde een nipte meerderheid juist tégen koopzondagen. Toch slaan , , GemeenteBelangen, Burgerbelangen, en GroenLinks/PE die uitslag niet helemaal in de wind. Uit de deelvragen die bij het referendum werden gesteld, bleek namelijk ook dat bijna twee derde van alle inwoners van Ede-stad wél wil dat op zondag de supermarkten open zijn.

In de orthodox-protestantse dorpen buiten Ede, zoals Lunteren en Wekerom, stemde een grote meerderheid wél tegen de koopzondag. Daar blijven de winkels dan ook gesloten. Ze gaan alleen open in Ede zelf. Winkeliers zullen daar gelukkig mee zijn, want uit een studie bleek eerder al dat zij de koopzondag wel zien zitten.

Lees verder via: TROUW

Photo by Lieven SOETE


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Veilig idee: Patriot-raketsystemen zijn te hacken

Toekomst van zorggeld: Naambordje kost Winschoter huisartsen veel geld