in

Gezichtsherkenning in winkels, aangenamer winkelen?

Na wifi-tracking komt er nu wellicht ook gezichtsherkenning in winkels. Het Japanse technologieberdrijf NEC, onder andere gespecialiseerd in biometrische technologie, heeft het door haar ontwikkelde NeoFace facial recognition-systeem gecombineerd met een innovatief elektronisch platform, een database (NEC Mobile Facial Recognition Appliance module).

Een CCTV camera (closed circuit television) is aangesloten op de database. Door middel van encrypted wireless links wordt de informatie van de camerabeelden via wifi of 3G netwerken naar de NEC Face Matching Server gestuurd waar het enkele seconden duurt om het gezicht van de klant te herkennen. Vervolgens wordt alle (eerder verzamelde) informatie van de klant naar de winkel verstuurd en kan er op grond van deze informatie bij elke klant een persoonlijk aanbod worden gedaan.’Een full VIP treatment voor iedereen’.

Meer info via SOLV.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uw zwaar verdiende belasting centjes : 7 presentatoren NPO boven salarisgrens

Jeukende EU regeltjes en bemoeienis : kriebelende kledinglabels