in ,

Gezondheidsverklaring medewerkers slachterij is fakemaatregel

FNV-bestuurder John Klijn noemt de gezondheidsverklaring van slachterij Van Rooi Meat een farce, het is volgens hem een ‘fakemaatregel’. Al langer spelen er vragen hoe het met de gezondheidsvoorschriften zit bij slachterijen.

Want mocht het daar mis gaan, dan kan het eventuele gevolgen hebben voor de .

Volgens Klijn is zo’n gezondheidsverklaring complete onzin. In slachterijen werken vooral arbeidsmigranten, die volgens hem absoluut geen ‘nee’ gaan zeggen tegen werken.

Zij zijn hier maar voor één reden, en dat is natuurlijk verdienen.

„Zo’n verklaring is een wassen neus. je nou echt dat een immigrant die om 05.00 uur in het busje stapt om te gaan werken gaat invullen dat hij ziek is? Hij heeft natuurlijk allang besloten dat hij overal ’ja’ op gaat zeggen. In het ergste geval krijgt hij anders geen geld”

Dit zegt Klijn naar aanleiding van een schandaal van afgelopen weekend. Het bleek namelijk dat werknemers van slachterij Van Rooi Meat gewoon hadden gewerkt, ook al hadden sommige coronaklachten. Ziek melden? Geen denken aan!

De enige manier om ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dr. Nicolaus Fest over de “Next Generation EU” (Nederlands ondertiteld)

Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf