in ,

Gif van honingbijen maakt korte metten met borstkankercellen

Het gif van honingbijen blijkt over een opvallend positieve eigenschap te beschikken. In een nieuwe studie hebben onderzoekers aangetoond dat het gif succesvol ingezet kan worden in de strijd tegen borstkanker.

“Het gif is buitengewoon krachtig,” aldus onderzoeker Ciara Duffy.

Mellitine
In het gif van honingbijen zit een belangrijk bestanddeel; mellitine genaamd. Het was al langer bekend dat mellitine tumorcellen kapot kan maken. Maar in een nieuw onderzoek heeft een team bestudeerd of mellitine ook raad weet met borstkankercellen.

“Niemand had eerder de effecten van het gif van honingbijen – of mellitine – getoetst voor alle verschillende subtypes van borstkanker,” legt Duffy uit.

In de nieuwe studie testen de onderzoekers of het gif van honingbijen ook verschillende soorten borstkankercellen aanvalt en wat het precies doet met normale borstcellen.

Eén van de eerste studies naar de effecten van bijengif werd al in 1950 gepubliceerd. Onderzoekers toonden toen aan dat het gif de groei van tumoren in planten kan verminderen. Toch is de belangstelling naar de positieve effecten van het gif van honingbijen voor verschillende soorten kanker pas de afgelopen twee decennia aanzienlijk toegenomen.

De onderzoekers verzamelden het gif van ….

Lees verder bij de bron: Scientias


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hoogste tijd voor diepgaand internationaal onderzoek naar de pharma industrie
5 maanden geleden

Artikel spreekt van 1950 toen dit al werd ontdenkt … Misschien kan de pharma industrie en de FDA uitleggen waarom hier nooit iets mee gedaan is? Bracht zeker te weinig geld op ?? En geen patent zeker ? Jullie mogen het ooit allemaal gaan uitleggen ……

President Nederlandsche Bank: of er komt veel meer EU, of de euro sneuvelt

Massaproces tegen de niet werkende PCR test