Gisteren daalde de armoede nog en vandaag stijgt het aantal dierenvoedselbanken?!

Leugenpers…

qimono / Pixabay

Baasjes die een huisdier hebben maar dat eigenlijk niet kunnen betalen, kunnen steeds vaker terecht bij een dierenvoedselbank. Op dit moment telt ons land 33 zulke .

Daniëlle Zweers (33) is gek op haar twee honden en twee katten. Maar vanwege financiële problemen kon ze op een gegeven moment niet meer voor haar dieren zorgen.

De dierenvoedselbank bood uitkomst. Inmiddels komt ze daar zo’n anderhalf jaar.

Dierenvoedselbanken zijn niet nieuw, maar wel steeds populairder. Waren er twee jaar geleden nog maar vijftien, inmiddels zijn dat er 33. Banken krijgen dierenvoeding van particulieren en vaak ook van dierenwinkels.

Zweers gaat naar de dierenvoedselbank in het Gelderse Dieren. Die bank zit daar nu zo’n anderhalf jaar en voorziet ruim vijfhonderd baasjes van hondenbrokken, kattenvoer en andere dierenvoeding.

‘KIND DOE JE TOCH OOK NIET WEG?’

Mo Mansveld is bestuurslid van de dierenvoedselbank in Dieren. „Heel veel mensen die bij ons komen, hadden al een huisdier voordat ze in de financiële problemen zaten”, legt Mansveld uit. „Een gevolg is dat ze dan …

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl

https://nos.nl/artikel/2300203--daalt-hoe-zit-het-dan-met-de-voedselbank-en-daklozen.html


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Parlementslid Tories loopt over: Boris Johnson raakt meerderheid kwijt

Europese satelliet ontsnapt aan botsing met 5G internetsatelliet – het wordt veel te druk daarboven