in ,

GlaxoSmithKline dumpt levend polio virus in Belgische wateren

“Werknemers van de farmareus GlaxoSmithKline (GSK) hebben deze maand meer dan 45 liter geconcentreerd levend poliovirus gedumpt in het nabij een Belgische zuiveringsinstallatie”

Dit staat in een persbericht van de Belgische Federale Overheids Dienst (FOD). Een menselijk fout heeft ertoe geleid dat het levende virus op 2 september jl. zijn weg heeft kunnen vinden naar de Rixenartse  rivieren de Lasne en Dijle. Volgens de gezondheidsautoriteiten is het risico voor de volksgezondheid “verwaarloosbaar klein”.

Volgens vrijgegeven informatie door GSK ging het om afgekeurd vloeistof als gevolg van menselijke fouten tijdens het productieproces van . Het water uit de zuiveringsinstallatie in kwestie is echter niet aangesloten op het netwerk dat België van drinkwater voorziet.

Op basis van een risico-analyse, uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid en de Hoge Raad voor de Volksgezondheid, worden zwemmers en vissers geconfronteerd met een ‘beperkt gevaar’. Bezorgde bewoners uit het gebied worden aangemoedigd contact op te nemen met hun om een eventuele hervaccinatie in overweging te nemen.

Als voorzorgsmaatregel zullen monsters van het slib en water van de Lasne en Dijle dat fkomstig is uit de zuiveringsinstallatie worden genomen om een evaluatie van persistentie van het virus mogelijk te maken. In afwachting van deze resultaten is het raadzaam om contact met het water, stroomafwaarts van het waterwingebied van de RWZI Rosières, te voorkomen.

Hoewel de details zeer schaars zijn, roept het incident veel vragen op, gezien de enorme hoeveelheid technische beveiliging ter plekke, evenals te twijfelachtige reputatie en van het bedrijf.

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
http://en.qantara.de/content/turkey-growing-popularity-of-islamic-banks

Turken verkopen bezittingen om Bank Asya te redden

‘Manipulatie Staatsloterij door medewerkers Grieks IT-beheerder’