in , , ,

Global Warming, wie heeft zijn zakken gevuld? “Mini-ijstijd op komst in volgende 15 jaar”

We krijgen in de loop van de komende vijftien jaar te maken met een nieuwe Kleine . Dat stellen wetenschappers op basis van nieuwe modellen van de zonnecyclus.

Een nieuw model van de zonnecyclus kan meer accuraat dan ooit voorspellen wanneer er zich onregelmatigheden zullen voordoen in de cyclus van de . Het model gaat uit van niet één, maar twee zogenoemde dynamo-effecten in twee lagen van de zon: één vlak onder het oppervlak en één diep in de kern. Dat nieuwe model laat toe die 97 procent accuraat zijn, stelt professor Valentina Zharkova van de universiteit van Northumbria. Zij presenteerde de resultaten van haar onderzoek tijdens de National Astronomy Meeting in het Welshe Llandudno.Het nieuwe model voorspelt dat de activiteit van de zon met 60 procent zal dalen tegen 2030. Dat zal zorgen voor weersomstandigheden die niet meer zijn waargenomen sinds de ‘’ die in 1645 begon.

172 jaar geleden stelden wetenschappers voor het eerst vast dat de activiteit van de zon varieert in een cyclus van ongeveer 10 tot 12 jaar. Geen enkele zonnecyclus is echter hetzelfde en geen enkel model kon tot nog toe verklaren waarom de activiteit schommelt. Wetenschappers weten de zonnecyclus aan een zogenoemde dynamo veroorzaakt door de convectie van bepaalde vloeistoffen diep in de kern van de zon. Professor Zharkova en haar collega’s voegden daar nog een tweede dynamo aan toe, met een verrassend nauwkeurig model tot gevolg.

Lees verder via: HLN.be

Photo by web4camguy


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geweldig dat wachtgeld: Rehwinkel krijgt nog steeds wachtgeld van gemeente Groningen

Zeg “Hi!” tegen de Bankster die Griekenland de Eurozone in fraudeerde