in

Goed bezig NS: Opvolger Fyra blundert ook

Ook de opvolger van de mislukte Fyra voldoet niet aan de verwachtingen. De punctualiteit van deze IC Direct, die tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda over het hogesnelheidsspoor rijdt, keldert dit jaar, terwijl het aantal uitgevallen treinen fors stijgt.

In juli viel bijna 9 procent van de treinen uit, blijkt uit cijfers van deze krant. Het aantal treinen dat op tijd reed daalde van 90 procent in januari naar 84 procent in juli. In april werden alle IC Direct-treinen al eens stilgelegd door problemen met de stroomafnemer.

Reizigers betalen een toeslag om met de IC Direct sneller van Amsterdam naar Rotterdam of Breda te komen, maar van de tijdwinst blijft weinig over als er zo veel treinen uitvallen. „Als er één trein uitvalt heb je meteen een vertraging van een half uur”, zegt de woordvoerder van reizigersclub Voor een Beter OV.

Toenmalig NS-directielid Merel van Vroonhoven, nu baas van de Autoriteit Financiële Markten, zei bij het aanbieden van het noodplan, na het Fyra-debacle, tegen staatssecretaris Wilma Mansveld: ’U kunt op ons rekenen.’ „Deze belofte is dus een gotspe”, zegt de woordvoerder van Voor een Beter OV. „De IC Direct is de schlemielentrein in hogesnelheidsland.”

via Telegraaf.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3820546438 cc6fb19229 wakker dier1

Rabobank en ING financieren voor miljarden foute vleesgiganten

13996186406 8737bc6d24 gevangenis1

Zadel de samenleving er maar mee op: ‘Weinig begeleiding in jeugdgevangenis door hoog ziekteverzuim’