in , , ,

Goed bezig! Ook Nederlanders met modaal inkomen worstelen om rond te komen

PhotoMIX-Company / Pixabay

Een grote groep Nederlanders met een baan en een redelijk inkomen heeft moeite om rond te komen.

Elke week kiezen tussen tanken om op je werk te kunnen komen of een paar extra boodschappen. Koop je eindelijk nieuwe schoenen voor je kind of betaal je de achterstallige telefoonrekening?

Een groep huishoudens die boven de niet-veel-maar-toereikendgrens (SCP, niet-veel-maar toereikendcriterium) zit en een baan heeft, loopt bijna dagelijks tegen problemen aan. Het afgelopen jaar werd dat nog zwaarder: driekwart van de mensen die meededen aan ons onderzoek, zegt nu moeilijker rond te komen dan een jaar eerder.

Eén groep sprong eruit: dat waren huishoudens die meer verdienden dan de armoedegrens van het SCP. Hun inkomen schommelt zelfs rond een modaal inkomen (2778 bruto per maand in 2019).

Het merendeel is met z'n tweeën (58 procent) en heeft een vaste baan (93 procent).

Een zorgwekkende ontwikkeling, zegt Roeland van Geus, lector aan de Hogeschool van : “Je ziet dat het niet meer een probleem is van laagste inkomens. Maar dit probleem strekt zich nu in sommige gevallen zelf uit tot modaal. Als je kijkt naar het besteedbaar inkomen, dus wat overblijft na de uitgaven van de vaste lasten dan komen ze heel dicht in de buurt van mensen die in armoede leven.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

Een complottheorie is dat “iedereen” even arm moet zijn lijkt mij geen meer.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar gaan we weer: ‘Rekeningrijden vanaf 2024 voor iedereen’

Stichting ‘Kinderpostzegels’ maakt promo-film voor migranten, iedereen welkom