in , ,

Goh, die ‘milieuvriendelijke’ scooters blijken ook weer grotendeels fraude te zijn

Alles met accu is niet milieuvriendelijk

Elektrische scooters zijn tegenwoordig overal, en veel stadsbewoners nemen trots deel aan regelingen voor het delen van elektrische scooters, zoals die worden aangeboden door Bird, Lyft en Bolt. Deze manier van transport klinkt zeker milieuvriendelijk op het oppervlak. Als u het vergelijkt met een auto, zijn de voordelen duidelijk: het stoot geen broeikasgassen uit en het draagt ​​niet bij aan de verkeerscongestie.

Als je echter een beetje dichterbij kijkt, zul je zien dat ze niet zo vriendelijk voor het zijn als ze misschien lijken. Een nieuwe studie uitgevoerd door onderzoekers van North Carolina State University heeft aangetoond dat het rondreizen op een scooter daadwerkelijk meer broeikasgasemissies per afgelegde mijl veroorzaakt dan met de bus, bromfiets, fiets of te voet.

Het zijn niet de scooters zelf die het probleem vormen – het zijn hun materialen en productie, vooral die van de batterij, wielen en het frame. Bovendien hebben de bedrijven die aan het einde van de dag de scooters afronden om ze op te laden en weer op straat te zetten, een aanzienlijk effect op de uitstoot van broeikasgassen.

De onderzoekers namen hun beslissingen door te kijken naar de scootermodellen die werden gebruikt voor de eerste generatie vogels. Na een analyse te hebben uitgevoerd die alle emissies heeft onderzocht die verband houden met elk aspect van zijn levenscyclus, ontdekten ze dat materialen en productie ongeveer de helft van de opwarming van de scooter voor hun rekening namen. De lithium-ionbatterij en aluminiumcomponenten zijn een deel van de vraag; de scooters worden ook verzonden vanuit Zuidoost-Azië of .

Nog eens 43 procent komt van het inzamel- en distributieproces dat nodig is om de vloot op te laden, terwijl minder dan 5 procent afkomstig is van de die hen oplaadt.

De bevinding dat de helft van het broeikaseffect van de scooters voortkomt uit hun materialen en productie is belangrijk als je bedenkt dat gedeelde scooters vaak het doelwit zijn van vandalisme en regelrechte vernietiging, wat betekent dat ze dan moeten worden vervangen.

Studie overeenkomstige auteur Jeremiah Johnson vertelde The Verge dat hij begrijpt waarom mensen denken dat ze milieuvriendelijker zijn dan andere opties: “Als je alleen denkt aan het segment van de levenscyclus dat je kunt zien, dat zou op de scooter staan ​​waar er geen uitlaatpijp, het is gemakkelijk om die veronderstelling te maken. Maar als je een stapje terug doet, zie je alle andere dingen die een beetje verborgen zijn in het proces. ”

De onderzoekers ontdekten zelfs dat het rijden op een bus, met name op een dieselmotor, een betere optie is dan het rijden op een e-scooter. De gemiddelde uitstoot van broeikasgassen voor elke afgelegde scooter-mijl komt uit op iets meer dan 200 gram CO2, terwijl het cijfer voor het nemen van een bus slechts 82 gram CO2 per mijl is en een privéfiets 8 gram per mijl gebruikt. Het is niet verrassend dat het beter presteert dan auto’s, die 414 gram CO2 per mijl uitstoten.

Er is ook het feit dat niet alle scooterreizen eigenlijk autoritten vervangen. De onderzoekers voerden zelfs een onderzoek uit onder rijders en ontdekten dat slechts een derde van de scooterreizen autoreizen vervangen, waarbij 49 procent zei dat ze naar hun bestemming hadden gefietst of gelopen, 11 procent zei dat ze met de bus waren gegaan en 7 procent zegt dat ze helemaal niet zouden zijn gegaan.

De onderzoekers suggereren dat de milieu-impact van deze scooters zou kunnen worden verminderd als bedrijven de levensduur van de scooters kunnen verlengen zonder de impact van hun productie en materialen te verdubbelen. Sommigen gebruiken al langer durende batterijen en duurzamere onderdelen.

Hoewel het misschien een aantrekkelijkere optie is dan vanuit milieuoogpunt met de auto te gaan , moeten scooterrijders de ware impact van hun keuze kennen.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maar liefst 8 Amsterdamse agenten op non-actief om harddrugs

Open Arms zette ‘overboord springen’ van ‘migranten’ in scene