in ,

Gòh! EU schiet mogelijk te hulp om vakantievouchers: ‘Reiziger heeft recht op geld’

In wordt iedereen waarvan de vakantie niet doorgaat opgezadeld met een vakantievoucher, die men vervolgens binnen een jaar moet gebruiken. Een rare constructie waar vele haken en ogen aanzitten.

Want wanneer men eindelijk wel weer op vakantie zou kunnen is het goed mogelijk dat de vliegtickets een stuk duurder zijn geworden, en dat betekent dan dat je moet gaan bij betalen.

Ook de heeft flink veel kritiek op dit voucher-systeem.

De Europese Commissie is van mening dat reizigers die al een vakantie hadden geboekt en deze reis willen annuleren, en vervolgens hun terug willen, hier ook recht op hebben.

Dit terwijl onze eigen staat juist een groot voorstander is van het voucher-systeem, zodat bedrijven als niet nog harder worden getroffen.

De Europese Commissie heeft gezegd dat landen die de regels omtrent consumenten schenden hard kunnen worden aangepakt. Dit betekent dat de tal van lidstaten in de gaten gaat houden, aangezien veel landen nu al met omstreden voucher-systemen werken.

Lees verder bij de bron: SDB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spanjaarden beginnen het te doorzien en protesteren al 3 dagen lang tegen Corona maatregelen

Advies WODC: Taakstraf bij verkeersovertreding, want veel schuldenaren kunnen niet betalen