in ,

Goh! Weer een kandidaat uit de ploeg van nieuwe Europese Commissie in de problemen

Jai79 / Pixabay

De beoogde nieuwe voorzitter van de , Ursula , ziet de ene na de andere kandidaat-commissaris sneuvelen of in de problemen komen in het .

Dinsdag slaagde de Pool Janusz Wojciechowski er niet onmiddellijk in de Europarlementariërs te overtuigen als nieuwe Landbouwcommissaris.

Er zijn zes dagen van hoorzittingen gepland, van 30 september tot en met 8 oktober. Hierin worden de 26 commissarissen die Von der Leyen heeft voorgedragen, gewogen door het Europees parlement.

Na twee dagen zijn er al drie kandidaten – allen Oost-Europeanen – in het ongerede geraakt.

De Hongaar Lászlo Trócsányi (-uitbreiding) en de Roemeense Rovana Plumb (Transport) haalden zelfs niet eens de hoorzittingen. Zij werden al bij voorbaat geblokkeerd door de juridische commissie van het parlement omdat hun financiële belangen hen kwetsbaar zouden maken voor belangenverstrengeling.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Raar, ik heb secuur de link gechecked en gecopieerd boven de YT video van de uitzending over Ursula von der Leyen van 18 sept., en beide keren komt het met de verkeerde video er in te staan. Pech, want het was heel grappig en tegelijk veelbetekenend van het clowneske gehalte van de eu, nivo kleuterklas.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Top Douane torpedeerde onderzoek naar corruptie medewerkers

blank

Duits bedrijf claimt de stealth F-35 zichtbaar te kunnen maken