in

Goh, wie had dit nou verwacht? ‘Proef met aardgasvrije wijken mislukt’

TheDigitalArtist / Pixabay

Het nobele streven van onze deug-coalitie om Nederland gasvrij te krijgen werd al vanaf het begin volop bekritiseerd. En terecht. Het is te radicaal, en het moet allemaal veel te snel.

Nieuwe bouwprojecten die compleet aardgasvrij zijn vlotten ook nog niet zo. De kosten zijn gigantisch en niemand wil de huizen. Tsja, boontje komt om zijn loontje…

Een proefproject heeft tot nu toe absoluut niet geleverd wat de had gehoopt. Het bouwen gaat gepaard met enorme kosten, vertraging – zoals bij alle grote bouwprojecten – en ook de tevredenheid is ver te zoeken.

Sommige projecten lopen op schema, maar er zijn tal van projecten die hopelijk achter lopen. Als dan eindelijk zo’n nieuwe, gasvrije wijk er staat zijn mensen nog steeds niet blij.

Er is namelijk veel onduidelijkheid, men weet namelijk niet hoeveel je bespaart op je energierekening. Ook zijn de kosten van apparaten in de woningen ook vrij duur, iets wat tegenvalt voor kopers van deze huizen.

Bijkomend probleem is dat huizen die voor 1970 zijn gebouwd een kostenplaatje van zo’n 70.000 kunnen verwachten.

Dit schrikt enorm veel mensen af, dus de vraag is hoe reëel de ‘verduurzaming’ zal zijn in ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuw in Nederland: culturelediversiteitspolitie (niet te verwarren met gedachtenpolitie)

Oproep aan Nederlands kabinet om CETA-verdrag niet te tekenen