in

Goh, wie had dit nou verwacht? ‘Proef met aardgasvrije wijken mislukt’

TheDigitalArtist / Pixabay

Het nobele streven van onze deug-coalitie om Nederland gasvrij te krijgen werd al vanaf het begin volop bekritiseerd. En terecht. Het is te radicaal, en het moet allemaal veel te snel.

Nieuwe bouwprojecten die compleet aardgasvrij zijn vlotten ook nog niet zo. De kosten zijn gigantisch en niemand wil de huizen. Tsja, boontje komt om zijn loontje…

Een proefproject heeft tot nu toe absoluut niet geleverd wat de had gehoopt. Het bouwen gaat gepaard met enorme kosten, vertraging – zoals bij alle grote bouwprojecten – en ook de tevredenheid is ver te zoeken.

Sommige projecten lopen op schema, maar er zijn tal van projecten die hopelijk achter lopen. Als dan eindelijk zo’n nieuwe, gasvrije wijk er staat zijn mensen nog steeds niet blij.

Er is namelijk veel onduidelijkheid, men weet namelijk niet hoeveel je bespaart op je energierekening. Ook zijn de kosten van apparaten in de woningen ook vrij duur, iets wat tegenvalt voor kopers van deze huizen.

Bijkomend probleem is dat huizen die voor 1970 zijn gebouwd een kostenplaatje van zo’n 70.000 euro kunnen verwachten.

Dit schrikt enorm veel mensen af, dus de vraag is hoe reëel de ‘verduurzaming’ zal zijn in ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

5 Comments

Laat een reactie achter
 1. Een groter brevet van onvermogen is vrijwel onmogelijk voor deze regering. Iedere professionele ingenieur op het gebied van energievoorziening had deze regering kunnen uitleggen dat uitfaseren van aardgas en warmtepompen installeren om meerdere redenen totaal onmogelijk is cq extreem kostbaar wordt.
  Iedere ingenieur zou hebben geadviseerd eerst een werkgroep in het leven te roepen die de diverse mogelijkheden op rij zet en vervolgens vergelijkt en op kosten doorrekent. Waarom is dat niet gebeurd?
  Hoe is het mogelijk dat deze regering van historici en juristen zo ongelooflijk stom is dat zij niet eerst grondig advies in wint ?

  Deze regering MOET ZO SNEL MOGELIJK naar huis !!!!!
  Nederland heeft kundige ingenieurs genoeg om deze club van amateurs te vervangen.

 2. En bijna niemand wil er in wonen.
  Is het een koop huis?
  Grote kans dat het onverkoopbaar is.

  De wereld word steeds gekker
  En zéér zéker ook de EU
  Die hebben nu zelfs hun eigen hofnar.
  Frans Timmermans .

 3. Grappig. Steeds weer berichten over molens en panelen die een x aantal woningen van stroom gaan voorzien. Het zal de verwachte gemiddelde productie zijn gedeeld door het verbruik van een gemiddelde woning. Maar blijkbaar weten politici niet dat 2x per etmaal de zon niet schijnt, en als het dan niet waait, heb je 0 productie. In de winter bovendien leveren de panelen nauwelijks stroom, en in de zomer overdag juist veel, als .. je het niet nodig hebt. M.a.w. een totale mismatch. Dit betekent dat je in de winter met een warmtepomp, die dan een laag rendement heeft, grotendeels afhankelijk bent van externe stroomproductie (energiecentrale), terwijl je straks zonder salderen in de zomer je overtollige stroom voor weinig mag terugleveren aan het net, terwijl het net dan een overschot heeft. Je moet wel een dromerige alfa zijn om zoiets te willen stimuleren.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Nieuw in Nederland: culturelediversiteitspolitie (niet te verwarren met gedachtenpolitie)

Oproep aan Nederlands kabinet om CETA-verdrag niet te tekenen