in

Goldman Sachs: westerse economieën krimpen met 35 procent

De coronacrisis zal er ongenadig hard inhakken dit kwartaal. In vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar zullen westerse ën in het huidige kwartaal 35 procent krimpen, verwacht zakenbank Goldman Sachs.

Dat is vier keer zoveel als het oude record uit 2008 tijdens de financiële , meldt persbureau Bloomberg.

Of het bij één kwartaal extreme krimp blijft, blijft een open vraag. Het antwoord is onder meer afhankelijk van hoe snel mensen weer aan het werk kunnen. En dat weet niemand, schrijft econoom Jan Hatzius van Goldman Sachs in een analyse voor zakelijk klanten die Bloomberg inzag.

Zelfs als de piek qua slachtoffers bereikt zou zijn, garandeert dat geen terugkeer naar . “Die verbetering is waarschijnlijk het gevolg van het bewaren van afstand en andere maatregelen en zal snel omdraaien als mensen weer aan het werk gaan”, schrijft de econoom.

Hoewel overheden wereldwijd met ongekende steunpakketten komen, zouden Europa en andere rijke landen volgens Hatzius meer moeten doen voor ontwikkelingslanden.

Europa zou de crisis met een ‘alles wat nodig is'-mentaliteit moeten aanpakken, zonder allerlei voorwaarden te stellen.

Europa 10 procent krimp

Of vooral gevoeld wordt in de …..

Lees verder bij de bron: RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grootheden als Google, Facebook, Obama, Rockefeller en Clinton aangeklaagd voor genocide met 5G, biowapens en biotechnologieën

Nederland reist door Coronacrisis massaal zwart in bus en tram