in

Google en VS schieten in eigen voet: Huawei presenteert eigen besturingssysteem voor als Android niet meer mag

Iedereen kan software maken…

tianya1223 / Pixabay

Na weken van speculatie heeft zijn eigen besturingssysteem aangekondigd: HarmonyOS. Het idee is dat dit systeem Android kan vervangen op smartphones, mocht het bedrijf vanwege de handelsban hier geen gebruik meer van mogen maken.

Als het een Huawei ligt, komt het zover niet. “We willen dit niet doen”, zei de topman van Huaweis consumententak in mei tegen zakenzender CNBC. “We worden dan gedwongen door de Amerikaanse overheid.”

Het bedrijf geeft de voorkeur aan Android in zijn smartphones en aan Windows op zijn laptops. Maar het benadrukt ook dat als het zover komt, het bedrijf direct kan overstappen.

Het nieuwe besturingssysteem van Huawei moet op verschillende soorten apparaten gaan werken. In een die het bedrijf op Twitter heeft gedeeld, waren iconen zichtbaar van een telefoon, een computer, een auto en een smartwatch.

Het systeem zal allereerst worden gebruikt in televisies, later dit jaar, en komt de komende drie jaar naar andere apparaten. De uitrol van het systeem begint in .

Onrust door handelsban

Er was de laatste tijd veel onrust over de toekomst van Android op Huawei-toestellen. Dat komt doordat de in mei besloot dat Amerikaanse bedrijven geen handel meer mochten drijven met het Chinese concern. Dat had ook gevolgen voor Google, de maker van ……

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat kun je doen om te voorkomen dat je gevolgd wordt in je mailbox?

Dit is gek: Politie waarschuwt voor Nextdoor, maar maakt er ook reclame voor