in

Gorbatsjov: ‘NAVO is escalatie van koude naar hete oorlog aan het voorbereiden’

Michail Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, haalt fors uit naar de NAVO. Volgens hem is het Westen gestart met ‘het voorbereiden van de escalatie van de Koude Oorlog naar een hete oorlog’.

Op de NAVO-top in Warschau werd de installatie beklonken van vier nieuwe multinationale bataljons in de Baltische staten en Polen. Samen met een reeks eerdere ingrepen moeten die Oost-Europa geruststellen en een duidelijk signaal uitsturen naar Moskou, na de annexatie van de Krim en de Russische steun aan de separatisten in Oekraïne.

Het Kremlin verwijt de NAVO echter dat zij zelf de confrontatie zoekt. En ook Michail Gorbatsjov zit op die lijn. ‘Alle retoriek in Warschau ademt volop het verlangen om Rusland haast de oorlog te verklaren’, oordeelt hij. ‘Ze spreken enkel over defensie, maar bereiden zich eigenlijk voor op offensieve operaties.’

Gewapend conflict

Het is niet de eerste keer dat Gorbatsjov (83), wiens naam voor altijd verbonden is met het einde van de Koude Oorlog, waarschuwt voor een gewapend conflict. Zo uitte hij in een interview in Knack vorig jaar ook al zijn bezorgdheid over het conflict tussen de Russen en het Westen, dat volgens hem angstwekkende proporties begint aan te nemen.

‘Alle vertrouwen is zoek en dat is catastrofaal’, zei Gorbatsjov toen. ‘Moskou gelooft het Westen niet meer en het Westen gelooft Moskou niet meer. Een confrontatie zou vandaag onvermijdelijk op een nucleaire oorlog uitdraaien. De verklaringen aan beide zijden en de propaganda zorgen ervoor dat ik voor erge dingen vrees. Als een van beide partijen in die opgestookte sfeer haar beheersing verliest, zullen we de komende jaren niet overleven. Ik zeg zoiets niet lichtzinnig. Ik maak me echt de allergrootste zorgen.’

Lees verder via Bron: Time2Wakeup!

Photo by V31S70 cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jef
4 jaren geleden

,
Er zijn weer problemen met de Banken -en financieel stelsel,
En die kunstmatige nep Crisis is nooit weg geweest.
,
–——- DUS : Poetin krijgt de schuld -en de NATO gaat troepen naar de grens van Rusland sturen. = afleidins-manoeuvre..

Komt nog bij dat China zich terug moet trekken uit die eilanden in de Zuid Chinese Zee. Uitspraak internationaal Hof. Ditzelfde Hof doet nimmer uitspraken over de misdaden door westerse politici – die zijn kennelijk onschendbaar.
.
DUS…..Amerika heeft een nieuw conflict of jurisdictie geschil met China. Wij hebben toch prachtige politieke bestuurders !!!!

Sem
Antwoord aan  Jef
4 jaren geleden

Amerika heeft daar niets te zoeken.
Juridisch is Amerika geen partij
.

...
Antwoord aan  Jef
4 jaren geleden

Rusland sanctioneren is ontstellend dom. Daar tref je juist de Eu burgers mee

Peet
Antwoord aan  Jef
4 jaren geleden

Gorbi heeft groot gelijk. De NATO is een aanvallende macht. Kijk maar baar Noord Afrika en de lsnden in het MO.
Internationale politici zijn stuk voor stuk kakkerlakken en oplichters. Burgers dienen hun rechtsbescherming bij zich zelf te gaan zoeken. Burgers in de Eu hebben geen rechtsbescherming meer Rechtsbescherming is een primaire overheidstaak van elk land. Zorg daarom goed voor jezelf- reken niet meer op de politie of de staat

Jer
4 jaren geleden

Alleen de landen rondom die eilanden zijn betrokkenen. Amerika is ondanks basis in diverse landen in de regio ‘geen belanghebbende. Hier geldt ook niet het recht van de sterkste.

EU, goed voor u: Armoede in Europese Unie neemt toe

Turkse media: “Weer een false flag, CIA zit achter aanslag op vliegveld Istanboel”