in ,

Goud opnieuw aan de vooravond van een grote gebeurtenis

20a1c253382998482dbf84 640 goud1

De meeste van ons die de goudprijs volgen zullen dat voornamelijk doen in euro’s of in dollars. Zo nu en dan kunnen we in deze valuta’s een uitschieter naar boven of een diepe duikeling naar beneden waarnemen, maar het echte spektakel blijft helaas uit.

Nog minder spectaculair wordt het voor diegene die de goudprijs volgt in SDR – de Special Drawing Right. Wie de goudprijs volgt in SDR krijgt daarentegen een ‘reëler’ zicht op de ontwikkeling van de goudprijs.

De SDR is een mandje van valuta’s te weten de euro, de Amerikaanse dollar, yen, het Britse pond en sins kort ook de yuan.

 

Opvallend is dat de goudprijs eigenlijk al vanaf begin 2013 binnen een saaie bandbreedte beweegt tussen de SDR 800 en SDR 950. Daarbij is de goudprijs tevens nog steeds ver verwijderd van de ‘all-time-heigh’ uit september 2011 toen de goudprijs voor bijna SDR 1200 te boek stond.

goudprijs

Goudprijs en fundamenten

Dat de goudprijs niet meer van zijn plek lijkt te komen is opvallend daar de fundamenten doen vermoeden dat een hogere goudprijs gerechtvaardigd is. Geopolitieke spanningen nemen toe, de geldcreatie was de afgelopen 8 jaar nog nooit zo groot in omvang sinds het ontstaan ervan en neemt de vraag naar goud onder beleggers enkel maar toe.

Ook centrale banken, voornamelijk die in China en Rusland hamsteren goud in een tempo dat doet vermoeden dat stellig een goudstandaard aanstaande is. Goeroes als Jim Rickards, Marc Faber, Willem Middelkoop, Peter Schiff en Gerald Celente onderbouwen deze theorie al jaren.

De meeste economische veranderingen ontwikkelen zich geleidelijk, maar wanneer het op goud aankomt, kunnen economische veranderingen een stuk drastischer zijn en vaak ook onvoorspelbaarder. Voorbeelden zijn het Bretton Woods verdrag uit 1944 en de loskoppeling van goud van de dollar door de toenmalige president Nixon in 1971.

Wellicht staan we opnieuw aan de vooravond van een wereldomvattende gebeurtenis in economisch opzicht. Het is niet zozeer de vraag óf dit zal plaatsvinden, maar wel ‘wanneer’ het zal plaatsvinden.

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst scr1

Gebruik OV-chipkaartdata door Belastingdienst is schending privacy

roundup

De echte winnaar van 15 maart is Monsanto