in , , ,

Gouden asteroïde is ‘complete BS’ verspreid door bitcoiners om crypto op te pompen

asteroïde 1562232910
TBIT / Pixabay

Het trendingverhaal over de gouden asteroïde Psyche 16 die naar verluidt enorme hoeveelheden kostbare zware metalen bevat, is een ‘hele hoop onzin’, zegt Peter Schiff van Euro Pacific Capital.

Hij legde uit dat het verhaal wordt verspreid door crypto-enthousiastelingen om paniek te zaaien onder goudinvesteerders om hen in plaats daarvan bitcoin te laten kopen.

In een exclusief interview met RT zei Schiff dat hoewel er een metalen asteroïde in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter is, niemand zeker wist welke metalen het bevat.

Hij vervolgde:  “Maar ik bedoel, misschien is er geen goud, we weten het niet. Ze hebben geen idee, ze weten niet dat er goud op die asteroïde zit. Er zou daar wat goud kunnen zijn, maar het zou een fortuin kosten om het daar te ontginnen. ““Het is een zeldzame metalen asteroïde met een samenstelling die lijkt op de kern van de aarde. Het is bijna geheel gemaakt van een ijzer-nikkellegering, met kleine hoeveelheden andere metalen, waarschijnlijk goud. “

Schiff merkte op dat mijnbouw het meeste goud op aarde te duur is, dus de kosten van het sturen van mijnwerkers naar de asteroïde en mijnbouw daar zouden  ‘onbetaalbaar’ zijn.

Schiff, bekend van het voorspellen van de financiële crash van 2008, zei dat het hele gouden asteroïde-verhaal wordt verspreid om de prijs van bitcoin op te pompen.“Het zou een paar jaar duren voor de mijnwerkers om naar de asteroïde te gaan, het is verder dan de zon, het is een heel verre reis,”  zei hij ironisch.

“Het is gewoon BS, het is geen wetenschappelijk of economisch verhaal, en het is gewoon onzin,”  zei hij, eraan toevoegend:  “Het wordt gedreven door de bitcoin gemeenschap om te proberen het valse verhaal te creëren dat goudlevering niet schaars is, dus de prijs van goud gaat crashen en dat mensen bitcoin moeten bezitten in plaats van goud omdat bitcoin schaarser is, omdat je nooit bitcoins op de asteroïde zult vinden. “

Volgens de marktgoeroe is het mogelijk dat er in de toekomst asteroïden worden gewonnen, maar niet in ons leven. “Dit gaat allemaal over de toekomst, honderden jaren, misschien duizenden jaren in de toekomst voordat dit zou gebeuren”, zei de analist.

Lees verder bij de bron: RT Business News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2019 01 04de donkere kant van smartphones4

Brrrrrr…. Meerderheid 10-jarigen heeft eigen mobiel

zonnebrand 1562247614

Zonnebrandcrème kan in zwembad veranderen in kankerverwekkend gif