in

Graaien maar: Tweede Kamer komt niet terug van reces voor debat topinkomens

De VVD en de willen deze week niet terugkomen van reces voor een spoeddebat over de topinkomens in de publieke en semipublieke sector.

Dat laten de partijen desgevraagd aan NU.nl weten. Daarmee kan er geen meerderheid in de Kamer worden gevonden voor een spoeddebat, een wens van oppositiepartij de .

Afgelopen maandag werd in de Eerste Kamer een aangenomen waardoor directeuren in de (semi)publieke sector zoals ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties vanaf 1 januari niet meer kunnen verdienen dan een minister.

Een dag na het besluit van de Senaat lieten ministers Stef Blok (Wonen) en Edith Schippers () weten de deadline van 1 januari niet te kunnen halen.

Lees verder via  NU.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bertmaathuis
6 jaren geleden

Hoe durven mensen met functies als minister, staatssecretaris, kamerlid, en – zoals hier genoemd – directeuren in de (semi)publieke sector zoals ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties + banken en beursgokkers zo ontzettend veel te verdienen, terwijl zij tegelijkertijd weten dat er zoveel medeburgers van hen het onmogelijk wordt gemaakt om hun noodzakelijke levensbehoeften te kunnen betalen?
Waarom überhaupt WILLEN deze mensen zoveel verdienen?

De maatschappij is volkomen verziekt; de balans is volkomen weg. Dat zal onvermijdelijk resulteren in een totale ineenstorting, omdat een weegschaal nu eenmaal niet halverwege blijft hangen.

Maar wat hebben de schrapers en graaiers inmiddels aan menselijk leed op hun conto geschreven?

SCHANDE: lees dit stuk, deel dit stuk en laat NU eindelijk je stem horen!

Hooivorken, iemand? : Ophef over massaontslag thuiszorg