in

Grafiek: 1e Kamer, 75 man/vrouw, 400+ bijbaantjes

Samen beheren de 75 senatoren en senatrixen iets van 400 bijbaantjes. VIERHONDERD! Dat is – even snel rekenen – al gauw zo’n 17 bijbaantjes per Eerste Kamerlid. En je hoeft vervolgens niet te gaan worteltrekken, formulerekenen of Pythagoras uit de stellingkast te trekken om het sommetje te maken: Eerste Kamerleden hebben te veel petten op. Het feit dat senator een parttime functie is, is geïnstitutionaliseerde belangenverstrengeling, roept hier iemand in de timeline. En zo is het maar net.

Opperhoofd der Zorgboeren bij Menzis, Roger van Boxtel (D66), die in zijn rol als Eerste Kamerlid (D66) moet stemmen over vrije artsenkeuze, dat is toch godvergeten banaal? Voor je het weet heb je ruzie tussen , & de zakelijke belangen. OH WACHT. Minstens zo erg is senator Thom de Graaf (óók D66), die de complete Tweede Kamerfractie van D66 met terugwerkende kracht tégen de Normering Topinkomens liet stemmen, opdat hij zelf kan blijven graaien als onderwijsbestuurder.

Of Loek Hermans (VVD), eveneens een zorggraaier, die de Eerst Kamer (en dus zichzelf) een boze brief schreef omdat artsen meer dreigden te gaan verdienen dan het zorgbestuur.

Lees verder via GeenStijl

 

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

maarssen,17-12-2014,
dit is waar ik zo erg pissig op ben allemaal chantabel als je ziet dat deze 17 bijbanen allemaal, zitten bij firma,s dei zo denken dat ze er beter uit kunnen komen bij veranderingen van wetten, dit moet ophouden en verboden worden!!! harte groet ik zeg geen cent meer naar dit slechte corrupte criminele bestel!!! harte groet gisela en cornell

Gijzeling in café in Sydney werd 6 weken eerder precies zo geoefend

Ivo Opstelten en Nederlandse scholen winnen Big Brother Awards