in , , , ,

Gratis geld Draghi: mogelijk meer stimulering ECB nodig, kraan moet weer open

geld 1556190122
kalhh / Pixabay

De Europese Centrale Bank(ECB) gaat mogelijk extra stimuleringsmaatregelen nemen als de economische verwachtingen niet verbeteren. Dat heeft ECB-president Mario Draghi gezegd op het jaarlijkse forum van de centrale bank in het Portugese Sintra.

Tot de monetaire instrumenten van de ECB behoren volgens Draghi renteverlagingen en ook opkoopprogramma’s. De ECB heeft volgens de Italiaanse centralebankpresident nog voldoende bewegingsruimte voor extra stimuleringsprogramma’s.

Volgens Draghi blijven de economische risico’s aan de hoge kant, met name voor de export en de industrie.

Eerder deze maand kondigde de ECB nog aan de rente langer onveranderd te zullen laten. De rente blijft zeker tot en met de eerste helft van volgend jaar op het huidige, zeer lage niveau. Dat is een halfjaar langer dan eerder gemeld. Draghi sloot toen ook de mogelijkheid van renteverlagingen niet uit.

De ECB wees op risico’s door de wereldwijde handelsspanningen, protectionistische maatregelen en zwakte in opkomende markten.

Ook de inflatie in de eurozone blijft achter bij de doelstellingen van de ECB. ,,Als de crisis iets heeft aangetoond, is het dat we alle flexibiliteit binnen onze mogelijkheden zullen gebruiken om aan ons mandaat te voldoen, en dat we dit opnieuw zullen doen om uitdagingen voor de prijsstabiliteit het hoofd te bieden”, aldus Draghi.

De euro zwakte in waarde af na de toespraak van Draghi, terwijl de koersverliezen op de Europese aandelenmarkten ombogen in plussen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
youtube 1560851901

BAM! YouTube blokkeert Bellingcat account, dag voor MH17-onthulling

demonstratie 1560852785

PEGIDA doet aangifte tegen burgemeester van Eindhoven