in

Great Reset: Aantal Nederlandse faillissementen stijgt dit jaar met 44 procent

Veel van de bedrijven die vorig jaar met staatssteun zijn gered, vallen dit jaar alsnog om.

Volgens kredietverzekeraar Atradius nemen de faillissementen in 2021 in naar verwachting met 44 procent toe. Wereldwijd schat Atradius een stijging van het aantal faillissementen met 26 procent in.

Nieuwe wetgeving kan de toename van faillissementen wel afremmen.Die voorziene grote stijging komt doordat de steunpakketten dit jaar worden afgebouwd, en door het heropenen van faillissementsprocedures.

Dat de toename in zo hoog ligt, is ook dankzij het lage aantal faillissementen vorig jaar, toen de wereld zich in een diepe bevond.

Toen was wereldwijd zelfs sprake van een daling van het aantal faillissementen, ook in de landen die het zwaarst getroffen waren door de crisis, zoals Spanje (-14 procent), Frankrijk (-40 procent) en het Verenigd Koninkrijk (-27 procent).

Ook in was sprake van daling van het aantal bedrijven dat kopje onder ging, van 17 procent, terwijl 2019 ook al een goed economisch jaar was met weinig bedrijven die vanwege geldproblemen moesten stoppen.

De dalende trend van vorig jaar kan volgens Atradius worden verklaard doordat – naast de steunmaatregelen – landen de faillissementswetgeving tijdelijk aanpasten om bedrijven te beschermen.

Ook paste de wetgeving tegen het einde van 2020 aan, wat het aantal faillissementen lijkt te hebben …..

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Ook keihard bewijs van verkiezingsfraude in Den Haag

NPO maakt heel Nederland bang voor corona, maar houdt zelf illegale borrels