in , ,

Great Reset, iemand? EC wil verbod op anonieme cryptowallets, cash betalingen boven de 10.000 en traceren crypto

De Europese Commissie wil dat er een verbod komt op anonieme cryptowallets. Daarnaast worden contante zakelijke betalingen van meer dan 10.000 verboden.

Op dit moment vallen alleen bepaalde aanbieders van cryptovaluta onder de Europese regels voor witwassen en financiering van terrorisme.

Deze regels zullen straks voor de gehele cryptosector gaan gelden. Hierdoor moet mogelijk worden om bijvoorbeeld bitcoinbetalingen volledig te kunnen traceren.

Net als anonieme bankrekeningen nu al in de EU verboden zijn zal dat straks ook voor anonieme cryptowallets gaan gelden.

Daarnaast komt er ook een verbod op cashtransacties van boven de 10.000 euro. Op dit moment hanteren de meeste EU-landen al beperkingen wat betreft de hoogte van contante betalingen.

Straks zal plafond op 10.000 worden gezet, maar nationale limieten die lager liggen kunnen gewoon van kracht blijven. Mochten de voorstellen worden aangenomen dan zullen ze drie jaar later door EU-lidstaten moeten zijn geïmplementeerd.

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoals voorspelt! Volkskrant: Virologen slaan alarm, want gevaccineerden verspreiden deltavariant

Vaccinatie-terreur draait door: Slachtoffers watersnoodramp Duitsland krijgen bezoek van vaccinatiebussen in plaats van hulp