in , , ,

Grieken spreken elkaar tegen over nieuwe munt

De Griekse treft geen voorbereidingen voor het invoeren van een parallelle munteenheid, naast de . Dat stelde het Griekse ministerie van Financiën woensdag naar aanleiding van een bericht in de Griekse krant Kathimerini.

De krant schreef op basis van anonieme bronnen dat er voorbereidingen worden getroffen voor de uitgifte van schuldbewijzen, als middel om ambtenarensalarissen en pensioenen te betalen. Daarmee zou een nieuwe munteenheid ontstaan. Het ministerie noemde het bericht een aanval op het land, op een moment dat de onderhandelingen met schuldeisers in een cruciale fase zijn beland.

Bronnen binnen de partij van premier Tsipras vertellen juist dat er wel plannen zijn om als er aankomende zondag geen definitief akkoord is zo snel mogelijk een 2e munt in te voeren. Deze munt is dan enkel voor binnenlands gebruik.

Lees verder via: Wij willen het Weten!

Photo by Arkangel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europarlement akkoord met TTIP en ISDS: De EU maakt veel meer kapot dan ons lief is

Topman Pfizer wordt klokkenluider en vertelt de waarheid over farmaceutische industrie