in , , ,

Griekenland: meer privatiseringen – verpatsen van het tafelzilver

Om nieuw te krijgen, moet Griekenland vier winstgevende elektriciteitscentrales privatiseren. Het tafelzilver wordt verpatst en de toekomst verspeeld.

Opnieuw een slechte deal voor Athene: vier van de belangrijkste elektriciteitscentrales van de elektriciteitsmaatschappij van de staat DEI moeten geprivatiseerd worden, eisen de kredietgevers van de . En dat, hoewel dit de lopende inkomsten van de Griekse begroting vermindert, want de centrales zijn wel degelijk winstgevend. Opnieuw een maatregel waarmee men zichzelf in de knie schiet.

Hiermee wordt opnieuw aangetoond dat de zogenaamde reddingsmaatregelen voor Griekenland alleen maar een plunderingsveldtocht van de westelijke financiële oligarchie is, temeer daar Griekenland´s kredieten sowieso grotendeels door de publieke Europese kassen beschikbaar gesteld werden om de financiële industrie te redden. De verantwoordelijken kunnen de Grieken zelf sowieso geen moer interesseren en zij moeten als een citroen uitgeperst worden, totdat er geen sap meer over is.

Bovendien is het ook nog eens volkomen krankzinnig om winstgevende staatsbedrijven te verpatsen als deze binnen enkele jaren meer geld verdienen dan men verkrijgt door een snelle verkoop. Maar zo ver denkt men van de kant van de kredietgevers blijkbaar niet na – of men voert gewoon alleen maar datgene uit wat diverse lobbyisten op hun verlanglijstjes hebben staan. Deze kunnen namelijk als gevolg van de “liberaliseringen” inkopen gaan doen en – ten koste van de Grieken – verdienen.

Als tegenprestatie voor het in totaal 95 punten omvattende “hervormingspakket” moeten nog eens € 5 miljard beschikbaar worden gesteld om de schulden te herfinancieren. Geld, dat bij het € 86 miljard omvattende “derde hulppakket” hoort, waarmee de kredietgevers quasi zichzelf betalen – inclusief rente – en daarvoor als tegenprestatie de politieke en financiële druk op Athene enorm verhogen. Maar dit is niet echt in het belang van de belastingbetalers in de andere EU-landen.

Bron:
www.contra-magazin.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
3 jaren geleden

De Brusselse maffia rust niet eerder voordat ieder aangesloten land naar adem ligt te happen!

EU Thenasie
3 jaren geleden

Dit geeft dus precies aan waar de EU voor staat: EU = Bilderberg groep = NWO = Rothschild CS.
Door de staat te ontdoen van goed lopende staats bedrijven met goede inkomsten ontstaan in de toekomst hogere staats tekorten die automatisch met dit monetaire systeem van geldschepping door externe banken leiden tot hogere staatsleningen. En hiervoor moeten de burgers weer hogere belastingen betalen. Omdat het niet aannemelijk is dat regeringen dit spel niet doorzien moet men aannemen dat “onze” regeringen inmiddels volledig onder druk staan door de banken (lees Bilderberg groep).
Wanneer worden burgers wakker? De BIlderberg groep = banken + rijke elite zijn de actoren achter de EU en deze groep moet worden aangepakt. De rijken zijn de afgelopen decennia steeds rijker geworden en de burgers steeds armer. Nu bezit een kleine groep van minder dan 5 % meer dan 95 % van alle aardse goederen. En dat is niet per ongeluk zo ontstaan !!!!

Voor € 600.000,-: Europees Parlement wil eigen “gastenverblijf” in Parijs

ING witwaspraktijken: Bank sluist 100 miljoen euro weg voor Trustkantoor