in ,

Griekenland wordt energieknooppunt voor groot deel Europa

Je vraagt je soms af hoever de Russische president Vladimir Poetin zijn zetten vooruit bedenkt. Lang waarschijnlijk en daarom zijn de dingen die nu gebeuren geen toeval, maar voorzichtig gepland.

Europese energievoorziening is een belangrijke drijfveer als het gaat om de politieke ontwikkelingen die we zien iedere dag. Voor een groot deel is die voorziening ferm in handen is van , waar voor Europa ook geen enkel zinnig alternatief op is.

Om die Russische macht op de Europese energiemarkt te breken moet er een ander bewind komen in Syrië, zodat een alternatieve pijplijn kan worden aangelegd naar Europa vanuit Qatar. Een die uiteraard niets met Rusland te maken heeft, maar alles met Amerika en hun illustere bondgenoten.

Dat was ook de reden dat Europa, in opdracht van Amerika, de aanleg van de zogenaamde South Stream pijplijn moest verzieken. Dat was een gaspijplijn die vanuit Rusland via de Zwarte Zee Europa zou binnenkomen via Bulgarije en zou doorlopen tot aan Oostenrijk.

Afgelopen december is Poetin al dat gedraaikont en onzinnig obstructiegedrag van Europa zat en met stopt hij met het South Stream Project. In plaats daarvan sluit hij een nieuwe overeenkomst met voor de aanleg van een imposante pijplijn vanuit Rusland naar Turkije en door naar de Griekse grens.

Nu bracht de Griekse premier Tsipras een bezoek aan Moskou en verzekeren beide partijen dat Tsipras daar niet zat om geld los te peuteren. In eerste instantie was niet duidelijk waar dan wel over gesproken was, maar inmiddels is dat heel duidelijk geworden. 

Er werd een principe-akkoord getekend voor het doortrekken van de gaspijplijn Turkish Stream door naar . Ook Hongarije heeft dat akkoord ondertekend. Dit akkoord gaat lijnrecht in tegen EU-plannen voor een andere pijplijn.

Dat is schokkend. Niet alleen voor Europa, maar ook voor opdrachtgever Amerika en de plannen met betrekking tot de gaspijplijn via Syrië.

Een ander land dat zich inmiddels al de woede van Amerika en dan met name John McCain op de hals heeft gehaald, en hier ook bij betrokken is, is Hongarije.

In feite is dit nieuws voor Europa nog veel schokkender dan wanneer Griekenland met een buidel geld teruggekomen was uit Moskou.

Europa is afhankelijk van Russisch gas, punt. Veel mooier wordt het niet en nu kunnen ze wel als een dolleman LNG terminals bouwen, maar dit zal op geen enkele manier het tekort opvangen in het geval het Russisch gas wegvalt.

Lees verder via Niburu.co.

 

Photo by rickz


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Australië: geen vaccinatie, geen kinderbijslag

De werkelijke staatsschuld van Nederland, nummer 6 op de BNP ranglijst