in ,

Griekenland XXL: Italië maakt 8866 euro schuld, per seconde

Italië wankelt. Het heeft het laatste half jaar schuld gemaakt ter hoogte van het reddingspakket voor . Tussen januari en juni liep de Italiaanse staatsschuld op met 83,3 miljard, 8866 per seconde. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt onder de kop ‘Italien ist Griechenland in XXL’. Op termijn is Italië een groter gevaar voor de dan Griekenland, stelt het blad.

De Italiaanse schuldenberg bedraagt inmiddels 2.218,2 miljard euro, 133 procent van wat het land jaarlijks verdient. Italië is de zevende ter wereld, lid van de G8, de derde economie van de eurozone. Als dat omvalt, kunnen & co slechts toekijken.

Procentueel zijn de staatsschulden van Italië en Griekenland het hoogste van eurozone. Alleen zijn de absolute Italiaanse getallen veel hoger. Wanneer de Italianen in dezelfde situatie komen als de Grieken, en dat is heel goed mogelijk, dan kan dat onmogelijk nog oplossen. Die noodkredieten kan Europa gewoon niet opbrengen. De gevolgen van een Grexit zouden een lachertje zijn vergeleken met die van een Iexit.

Welbeschouwd mogen de Europese regeringsleiders in hun handjes knijpen dat het nu alleen nog om Griekenland gaat. Peanuts vergeleken bij Italië. Een mogelijke val van het Zuid-Europese land zou de hele eurozone meeslepen.

Lees verder via: Politalk.nl

Photo by alles-schlumpf


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belgische Koning verheft Herman Van Rompuy in adelstand

The Bankruptcy Of The Planet Accelerates – 24 Nations Are Currently Facing A Debt Crisis