in

Griekse MinFin is ‘Trojaans paard’ van banken en EU om hele eurozone te onderwerpen aan Brussel

De Amerikaans-Duitse auteur en onderzoeksjournalist F. William Engdahl ziet tal van sterke aanwijzingen dat de zogenaamd extreem-linkse Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis in werkelijkheid fungeert als een ‘Trojaans Paard’ van de Troika en de internationale banken, bedoeld om de complete eurozone te onderwerpen en alle resterende soevereiniteit van de lidstaten te vernietigen. Na de instorting van Griekenland is het volgende land aan de beurt: Italië. Dan zal de hele EU in een zeer ernstige crisis worden gestort.

‘Ik kom tot de conclusie dat Varoufakis in geen geval de kampioen van de ongelukkige Grieken is, maar veel meer deel is van een veel groter en zeer smerig spel,’ begint Engdahl. Hij vergelijkt dat ‘spel’ met de term ‘rapo’, die werd bedacht door de briljante psycholoog Eric Berne, auteur van ‘Games People Play’. Kortgezegd: via de Grieken wordt de complete EU, inclusief Nederland, ‘verkracht’.

‘Troika en megabanken lachende derden’

De extreemlinkse Syriza partij beloofde begin dit jaar op te komen voor het Griekse volk en een einde te maken aan de strenge bezuinigingen. ‘Maar wat we nu beleven is een clown-show op kosten van de Grieken en de hele EU. De lachende derden zijn zoals zo vaak de megabanken en de Troika (, IMF, EU).’

Achter de Troika staan goed verstopt de Griekse oligarchen, die in de loop der jaren honderden miljarden euro’s uit de staatskas hebben geroofd en naar rekeningen in Zwitserland en Griekenland hebben weggesluisd, zodat ze zelf geen cent belasting hoefden te betalen. Daarbij lijkt het er steeds sterker op dat minister Varoufakis namens hen de rol van een ‘Trojaans Paard’ speelt.

Contacten met Amerikaanse en Europese elite

Varoufakis, die in Engeland economie studeerde, daarna 11 jaar in Australië woonde en Australisch staatsburger werd, keerde in 2000 naar zijn land terug en werd professor aan de Universiteit van Athene. Vanaf januari 2013 tot aan zijn aanstelling als minister van Financiën begin dit jaar onderwees hij op de Universiteit van Texas, waar hij contacten opbouwde met het Brookings Institute, de denktank van het establishment in Washington.

Hij was ook adviseur van premier Papandreou en de PASOK-partij, die instemde met de zware bezuinigingen in ruil voor de miljarden bailouts, die enkel bedoeld waren om met name de Franse en Duitse banken te ‘redden’. Ook stond hij achter de maatregelen van ECB-president Draghi om Griekenland in de eurozone te houden.

De voormalige Franse premier Michel Rocard schreef het voorwoord van Varoufakis’ boek ‘Bescheiden voorstel ter oplossing van de euro-crisis’. Rocard pleitte voor een ‘sterke man’ aan het roer van de EU, feitelijk een soort dictator. Dat werd Martin Schulz, president van het Europese Parlement, die de nieuwe Syriza regering opdroeg de geëiste bezuinigingen te slikken.

Rocard was in 1986 een van de opstellers van de Europese Eenheid Akte waarin de weg werd vrijgemaakt voor de oprichting van de ECB, waarmee met succes de soevereiniteit van de EU-lidstaten tot een lachertje werd gemaakt.

Griekenland is ‘menselijke catastrofe’

Varoufakis herhaalde regelmatig dat er geen Grexit komt en de Grieken door de zure appel moeten heen bijten. En die is met een officiële werkeloosheid van ruim 30% heel zuur. Nadat de economie door de harde bezuinigingen instortte, daalden de belastinginkomsten fors, in januari 2015 alleen al met 23% onder de gewenste € 4,5 miljard per maand.

Ondertussen legde de regering in Athene de middenstand forse belastingverhogingen op, en werd gekort op de lonen en pensioenen. De banken blijven nu tot zeker 5 juli gesloten. ‘Griekenland is een menselijke catastrofe,’ aldus Engdahl.

Varoufakis wijst genereuze Putin en BRICS-blok af

Als minister Varoufakis werkelijk de belangen van de Grieken op het oog had gehad, dan had hij de terugbetalingen van de schulden aan de Troika opgeschort, opnieuw de drachme ingevoerd, kapitaalcontroles afgekondigd en sterke economische banden met Rusland, China en de andere BRICS-landen opgebouwd.

De Russische president Vladimir Putin had hem in juni maar liefst $ 5 miljard dollar beloofd voor de Griekse deelname aan de Gazprom pijpleiding Turkish Stream. Dat geld had de Grieken lucht gegeven, maar Brussel en Washington waren daar niet blij mee, zeker niet omdat Putin de Grieken ook deelname aan de BRICS-ontwikkelingsbank had aangeboden. Daarmee zou Griekenland definitief uit het Westerse machtsblok zijn gevallen.

Na immense druk uit Brussel en Washington wees Varoufakis deze voorstellen, die de huidige catastrofe hadden voorkomen, echter van de hand. ‘Het ziet er daadwerkelijk naar uit dat Varoufakis rol die van een Trojaans Paard in de Griekse regering is, om – terwijl hij zich als ongebonden voorvechter van de Griekse belangen voordoet- Griekenland en de Grieken voor de slachtbank voor te bereiden,’ constateert Engdahl.

EU-recept voor Griekenlands straks ook voor ons

Paul Craig Roberts, onder president Reagan onderminister van Financiën en al jaren vaste analist van Infowars, schreef dat ‘de schuldeisers van Griekenland, de EU en de ECB… vastbesloten zijn om het principe te hanteren een land veel te veel kredieten te geven, en het dan te dwingen om deze door middel van de verkoop van staatsbezittingen en het korten van de pensioenen en sociale voorzieningen terug te betalen. De kredietverstrekkende banken profiteren van de financiering van deze privatisering van staatsbezittingen aan voorkeursklanten.’

Wat Griekenland nu overkomt is dan ook hèt recept van Brussel voor de hele EU. ‘Het plan van de EU en de ECB is om de fiscale onafhankelijkheid van de EU-lidstaten te beëindigen, zodat het belasting- en begrotingsbeleid aan de EU wordt overgedragen,’ vervolgt Roberts. De Griekse staatsschuldencrisis wordt hiervoor als precedent gebruikt dat later op alle EU-landen –ook Nederland- zal worden toegepast.

Roberts: ‘Dan zullen de lidstaten geen soevereine landen meer zijn. De soevereiniteit ligt dan bij de EU. De maatregelen die Duitsland en ondersteunen zullen uiteindelijk het einde van hun eigen soevereiniteit bewerkstelligen.’

‘Europa doordrongen van haat’

Hoe heeft het zover kunnen komen? vraag Engdahl zich af. Want ‘de die in Europa doordringt is er niet een van liefde voor de medemens, maar van haat.’ De Duitsers haten de Grieken vanwege hun belastingontduikingen, de Grieken haten de Duitsers vanwege de geëiste bezuinigingen. En de hele EU-kliek in Brussel heeft het op Griekenland gemunt, omdat dat land een bedreiging vormt voor de verwezenlijking van het grote visioen: een financieel en verenigd Europa, centraal geregeerd vanuit Brussel.

‘Griekse elite vernietigt eigen land’

En dan is er natuurlijk de al zeer lang bestaande haat van de Griekse superrijken –de reders, de bezitters van raffinaderijen en telecombedrijven, de mediamagnaten- tegen hun eigen volk, waar ze helemaal niets om geven. De gewone Grieken noemen hen niet voor niets ‘diaplekomenoi’, de ‘verstrikten’. Dankzij hun controle over de media en het ‘kopen’ van politici zoals Varoufakis heeft de elite zijn positie weten te behouden.

Deze elite kijkt zonder ook maar een keer met de ogen te knipperen toe hoe hun eigen land wordt vernietigd, zodat hun geroofde miljarden veilig blijven. En daar krijgen ze dus alle hulp en bescherming uit Brussel voor.

Misschien wordt het eerst eens tijd dat de Grieken met hèn afrekenen voordat ze weer mogen hopen op een betere toekomst.

Lees verder via: xandernieuws.punt.nl

Photo by EU Council Eurozone


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ECB gaat/is failliet!

Armoede en problemen met instanties, waar kun je terecht?