in ,

Groeiseizoen nog niet eens geëindigd: zeer sterke zeeijs groei, overtreft afgelopen 14 jaar

Februari is nog niet voorbij en het Arctische zeeijs (noordpool) is al meer dan een half miljoen vierkante kilometer hoger dan vorig jaar op deze dag.

Het groeiseizoen is nog niet geëindigd en het Arctische zeeijsbereik is in 2019 al hoger dan de voorgaande vier jaar en zes van de afgelopen veertien jaar.

Figuur 1. Arctische zeeijs-omvang. Let op de linkerrand van de grafiek is 1 februari, niet 1 januari.
http://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

Arctisch heeft koppig weerstand geboden aan de zeer warme jaren tussen 2015 en 2017, veroorzaakt door de grote El Niño. Gaan we de komende jaren een toename van Arctisch zee-ijs zien? Alleen de tijd zal het leren, maar het idee kan niet worden weggegooid.

Antarctisch zee-ijs groeit ook dit jaar ten opzichte van vorig jaar, dus de wereldwijde zee-ijs-omvang zal dit jaar een belangrijke sprong maken.

Het lijkt erop dat de “Arctic smelt pauze” na 12 jaar later springlevend is. Het begon het jaar dat Al Gore zei dat het Arctische zee-ijs zou verdwijnen. Over timing gesproken….

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De sinds 1981 uitgestorven ‘s werelds grootste bij blijkt ondertussen vrolijk verder te leven in Indonesië

Betrapt op video: de door VS gesteunde oppositie die molotovcocktails gooien op hulpgoederen Venezuela