in ,

Groen licht EU voor sancties tegen Turkije; ook VS dreigen met sancties

De Europese leiders zijn het eens over nieuwe sancties tegen vanwege hun voortdurende illegale onderzoek naar gasvelden in de Middellandse Zee.

Er komt een nieuwe lijst met personen en Turkse bedrijven die strafmaatregelen wachten. Aan -buitenlandchef Josep Borrell is gevraagd te adviseren hoe de sancties het best kunnen worden aangepakt.

Hij zal dat in kaart brengen voor de komende top in maart volgend jaar. De ministers van buitenlandse zaken zullen dan over de invulling van de sancties beslissen.

De EU stond onder druk om op te treden tegen Turkije, na eerdere waarschuwingen in oktober dat de maat vol was. De hele nacht is er op de top doorvergaderd, in de nacht van donderdag op vrijdag kwamen de sancties aan bod.

Turkije zoekt in de Middellandse Zee naar gas en doet dit volgens en Cyprus in hun exclusieve economische zone; het gebied rondom Griekse en Cypriotische kusten waar andere landen niet mogen boren.

Eerdere activiteiten van Turkse onderzoeksschepen leidden al tot aanvaringen, waaronder met Franse marineschepen in het gebied.

De EU richtte vorig jaar al een sanctieregime in vanwege deze kwestie. Tot nu toe staan twee Turken uit de energiesector op de zwarte lijst. Zij mogen de EU niet meer in en hun banktegoeden zijn bevroren.

Over de invulling van de sancties is wel verdeeldheid …..

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

CNN: Schrik niet als er doden gaan vallen na toediening coronavaccin

Australisch coronavaccin lijkt effectief en veilig, maar gaat toch de prullenbak in