in ,

‘Groene politiek’: bos van honderdduizend bomen omkappen voor 241 meter hoge windmolens

Alles van de natuur moet kapotstuk gemaakt worden in de klimaatgekte

Free-Photos / Pixabay

Burgers en burgemeesters rond het befaamde Reinhardswald in Noord-Hessen zijn beslist niet tegen groene . Wel zijn ze boos over de plannen om in dit ‘sprookjesbos van de gebroeders Grimm’ twintig windmolens van elk 241 meter hoog te plaatsen.

Ze hebben het spel slim gespeeld, zegt Klaus Becker, die zich namens de actiegroep Aktionsbündnis Märchenland inzet voor behoud van het Reinhardswald, met 20.000 hectare het grootste aaneengesloten bos van Hessen in het hart van Duitsland.

Eerst hebben ze overal in Hessen gebieden aangewezen – waaronder het Reinhardswald – waar in de toekomst ‘mogelijk’ windmolenparken kunnen komen. ‘Een officieel besluit was dat nog helemaal niet.

Maar wie in de jaren erna kritiek leverde op de geplande molens in het bos, kreeg te horen: “Maar dat hebben we destijds toch besloten?”’

Volgend jaar wordt, als de bestuurders hun zin krijgen, begonnen met het kappen van zeker honderdduizend bomen. Daarna worden de windmolens gebouwd, op de hoogste punten in het woud.

Want daar waait nu eenmaal de meeste wind, zegt het consortium dat het windpark aanlegt. En de deelstaatregering, een coalitie van de christen-democratische CDU en de Groenen, hebben afgesproken dat…..

Lees verder bij de bron: Elsevier Weekblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wat te doen bij een volledig ontspoorde overheid?
1 jaar geleden

Dat is niet slim gespeeld, maar de bewoners bewust misleiden. Overigens zie je deze truc keer op keer bij ode overheid. De bewoners zijn belazerd door de overheid. Dit moet je aanvechten tot op het hoogste niveau. Zet er een paar goede advocaten op.
Als CO2 nu werkelijk een hot issue was dan is het kappen van bos natuurlijk het stomste wat je kunt doen want bossen absorberen CO2 wat ze nodig hebben voor hun groei.
De Duitse autoriteiten zijn al net zo gek als in Nederland.

Peter Nip
1 jaar geleden

En de bomen maken van Co2 zuurstof en dat hebben we hard nodig voor onszelf maar ook voor de dieren en insecten . Als er straks zuurstof tekort is dan kun je dat net als met Energie wel duur verkopen hè .De verbonden wortelstelsel is voor bomen een netwerk voor bescherming van het bos tegen ziekten en eventueel vuur.

Peter Nip
1 jaar geleden

VERENIGEN

De nieuwe pagina “verzet Westland “ vind ik een mooi idee wat we door het hele land zouden moeten hebben,
Regionaal een pagina voor alle wetenswaardigheden en informatie voor de regionale bevolking,

Vanuit de pagina ook contact zoeken met gemeenteraadsleden en wethouders,
aankaarten van misstanden,

Ik heb een centrale pagina opgezet voor allle “verzet,,,, regio,,,” pagina,s zodat we heel snel groepen kunnen mobiliseren (alleen voor de vermelding van de regiopagina geen berichten)

Wie doet mee?? https://vk.com/club184245329

1 jaar geleden

wanneer omwonenden niets doen kan er niets gebeuren ..gemeentes kunnen niets doen tegen de plaatsing van die staalwieken de EU heeft besloten en die staat boven nederland bv dat weet hopelijk iedereen inmiddels we zijn stilletjes geen koninkrijk de nederlanden [maar nederland bv] meer, onze steden en dorpen zijn totaal machteloos…..onze regeringen horen allang bij de EU

Voor de trein duwen is geen incident meer! Tientallen treinstation-moordpogingen sinds 2017 

Turkije tegen EU: “Als we de sluizen openen voor migranten zal dat geen enkele Europese regering overleven”