‘Groene politiek’: bos van honderdduizend bomen omkappen voor 241 meter hoge windmolens

Alles van de natuur moet kapotstuk gemaakt worden in de klimaatgekte

Free-Photos / Pixabay

Burgers en burgemeesters rond het befaamde Reinhardswald in Noord-Hessen zijn beslist niet tegen groene energie. Wel zijn ze boos over de plannen om in dit ‘sprookjesbos van de gebroeders Grimm' twintig windmolens van elk 241 meter hoog te plaatsen.

Ze hebben het spel slim gespeeld, zegt Klaus Becker, die zich namens de actiegroep Aktionsbündnis Märchenland inzet voor behoud van het Reinhardswald, met 20.000 hectare het grootste aaneengesloten bos van Hessen in het hart van .

Eerst hebben ze overal in Hessen gebieden aangewezen – waaronder het Reinhardswald – waar in de toekomst ‘mogelijk' windmolenparken kunnen komen. ‘Een officieel besluit was dat nog helemaal niet.

Maar wie in de jaren erna kritiek leverde op de geplande molens in het bos, kreeg te horen: “Maar dat hebben we destijds toch besloten?”'

Volgend jaar wordt, als de bestuurders hun zin krijgen, begonnen met het kappen van zeker honderdduizend bomen. Daarna worden de windmolens gebouwd, op de hoogste punten in het woud.

Want daar waait nu eenmaal de meeste wind, zegt het consortium dat het windpark aanlegt. En de deelstaatregering, een coalitie van de christen-democratische CDU en de Groenen, hebben afgesproken dat…..

Lees verder bij de bron: Elsevier Weekblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voor de trein duwen is geen incident meer! Tientallen treinstation-moordpogingen sinds 2017 

Turkije tegen EU: “Als we de sluizen openen voor migranten zal dat geen enkele Europese regering overleven”