in , , ,

GroenLinks en EU creëeren nepnieuws: Nederland met 86% in de pro-Europese kopgroep

Onder 1026(!!!) Nederlanders is een onderzoek gehouden. Op dit moment telt ons land ruim 17.300.000 inwoners, dus 0.005930635838150289 % is blijkbaar iets gevraagd, een overweldigende meerderheid is geen sodemieter gevraagd.

Uit de meest recente Eurobarometer-peiling, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar in opdracht Europees Parlement, blijkt dat maar liefst 86 procent van Nederland tégen een Nexit is! En dat terwijl in 2005 nog 60 procent tegen een Europese grondwet stemde…

Ik vrees dat mevrouw nepnieuws, Kasja Ollongren er niets aan gaat doen.

GroenLinks pakt het nepnieuws natuurlijk met beide handen aan:

Maar ja, dat is ook niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat er in ieder land slechts 1.000 mensen zijn geënquêteerd! Inderdaad ja, op een bevolking van grofweg 500 miljoen is het héél normaal en representatief om op basis van 26.966(een steekproefpopulatie van minder dan 0,00006%) ondervraagden, dit soort conclusies te trekken!

Mocht u zich ooit hebben afgevraagd waarom u nooit wordt gevraagd, dit is uw antwoord. Daar komt natuurlijk ook nog bij dat de kans dik aanwezig is dat pro-EU mensen eerder geneigd zijn om mee te doen aan dit soort onderzoeken.

En alsof dat nog niet erg genoeg is, lijkt de vraagstelling ook totaal nergens op. Er werd niet gewoon neutraal gevraagd of iemand met zijn land uit de EU wil:

Knipsel

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

De VVD maakte dit keer twitter weer een stuk leuker en informatiever.

Paar uur later..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hongarije: met anonieme migrantenkaarten is al meer dan 1,55 miljard euro uitgegeven

WeekendMiniDocu: Yellow Vest Fever