in , ,

GroenLinks-senator zweeg: Oxfam handelde verkeerd bij signalen van seksueel misbruik Haïti

De Britse hulporganisatie Oxfam heeft volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie niet goed gehandeld toen de organisatie signalen kreeg van seksueel misbruik in Haïti na de van 2010. Volgens de Independent Commission moet een cultuurverandering binnen de organisatie dergelijke toestanden in de toekomst voorkomen.

In een anderhalf jaar durend onderzoek (pdf) is gebleken dat Oxfam beschuldigingen over medewerkers niet goed afhandelde.

Zo zijn er voorbeelden dat de leiding zou hebben vernomen dat vrouwen zwanger waren geworden van medewerkers van de hulporganisatie. Deze beschuldigingen werden genegeerd. In één geval zou een medewerker ontslagen zijn, maar werd verder geen actie ondernomen.

Volgens het onderzoek waren er meerdere vormen van seksuele uitbuiting in Haïti. Zo kregen vrouwen hulp aangeboden in ruil voor seks, terwijl ze überhaupt al recht op deze hulp hadden.

Vrouwen die weigerden, werden gestraft. Zo kregen ze minder hulp of werd hun man ontslagen. Vrouwen die minder aantrekkelijk werden geacht, moesten volgens getuigen langer in de brandende wachten op hulpgoederen.

Lees verder bij de bron: NU.nl

Photo by HowardLake


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zweden: 90% minderjarige migranten blijkt na controle volwassen te zijn

Eerst iedereen aan de mantelzorg, nu gaat pretpark Amsterdam miljoenen bezuinigen op … mantelzorg