in , ,

GroenLinks-senator zweeg: Oxfam handelde verkeerd bij signalen van seksueel misbruik Haïti

De Britse hulporganisatie Oxfam heeft volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie niet goed gehandeld toen de organisatie signalen kreeg van seksueel misbruik in Haïti na de aardbeving van 2010. Volgens de Independent Commission moet een cultuurverandering binnen de organisatie dergelijke toestanden in de toekomst voorkomen.

In een anderhalf jaar durend onderzoek (pdf) is gebleken dat Oxfam beschuldigingen over medewerkers niet goed afhandelde.

Zo zijn er voorbeelden dat de leiding zou hebben vernomen dat vrouwen zwanger waren geworden van medewerkers van de hulporganisatie. Deze beschuldigingen werden genegeerd. In één geval zou een medewerker ontslagen zijn, maar werd verder geen actie ondernomen.

Volgens het onderzoek waren er meerdere vormen van seksuele uitbuiting in Haïti. Zo kregen vrouwen hulp aangeboden in ruil voor seks, terwijl ze überhaupt al recht op deze hulp hadden.

Vrouwen die weigerden, werden gestraft. Zo kregen ze minder hulp of werd hun man ontslagen. Vrouwen die minder aantrekkelijk werden geacht, moesten volgens getuigen langer in de brandende zon wachten op hulpgoederen.

Lees verder bij de bron: NU.nl

https://twitter.com/jndkgrf/status/1138914480388096000

https://twitter.com/EWdeVlieger/status/1139127221967360001

Photo by HowardLake cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ziektes asiel

Zweden: 90% minderjarige migranten blijkt na controle volwassen te zijn

zorg 1560449311

Eerst iedereen aan de mantelzorg, nu gaat pretpark Amsterdam miljoenen bezuinigen op … mantelzorg